jagerfly-pilot om ufo-videoen:

– Det var ikke noe fra denne verden

En pensjonert jagerflypilot forteller om sin helt usedvanlige treningsøvelse i 2004.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USAs forsvarsdepartement avslørte før helgen at de har etterforsket UFO-observasjoner i flere år.

Forsvarsdepartementet delte også en oppsiktsvekkende video. Den viser to jagerflypiloter som møter et flygende objekt de ikke aner hva er.

Nå forteller en av pilotene, pensjonerte David Fravor, om opplevelsen.

Aksellerte raskt

Til forteller Fravor at hendelsen skjedde i 2004, under en treningsøvelse ved kysten av San Diego i California.

De to jagerflypilotene fikk beskjed av en marineskip i nærheten om å undersøke en gjenstand som var observert i lufta, skriver New York Times.

Etter litt oppdaget pilotene en gjenstand som var rundt 12 meter lang og oval som svevde over havoverflaten. I neste øyeblikk fløy den raskt av gårde.

– Det aksellererte som noe jeg aldri før har sett, forteller Fravor om det han så.

– Jeg er ikke gal

Den nå pensjonerte jagerflypiloten er er overbevist om at det han så ikke kan forklares med naturlige årsaker.

– Jeg kan si deg at det ikke var fra denne verden. Jeg er ikke gal, jeg har ikke drukket. Etter 18 år som pilot har jeg sett omtrent alt man kan se i vårt rike, og dette var ingenting i nærheten av noe, sier han til ABC News.

Fravor vil ikke slå fast at det han så var et utenomjordisk vesen, men understreker at han aldri har sett lignende.

– Jeg vet ikke om det var utenomjordisk liv. Men jeg vil si at i et uendelig univers, med flere galakser som vi kjenner til, at hvis vi da er den eneste planeten med liv, så er det et ganske ensomt univers, sier han.

22 millioner dollar

Det amerikanske UFO-programmet ble opprettet i 2007, og kostet rundt 22 millioner dollar i året. Det ble lagt ned i 2012, men arbeidsoppgavene skal ha fortsatt under andre avdelinger.

Washington Post beskriver nyheten om det til nå hemmelige programmet som «en av de mest betydningsfulle avsløringene om myndighetenes forskning på flyvende objekter».

USA driftet fra 1950-tallet og frem til 1969 programmet «Project Blue Book», som skulle etterforske UFO-observasjoner. Da forskningen ble lagt ned hadde man ikke klart å finne teknologiske bevis for at det finnes «utenomjordiske kjøretøy».