#

2SITERT

CHristians (39) Julelystabbe går norge rundt:

Ungene gråt, bikkja bjeffet og kona reagerte med vantro

Ungene gråt, bikkja bjeffet og kona reagerte med vantro
Hamar-mannen Christian Solemsli Kleppe kjempet sitt livs kamp for å få juletrebelysningen opp på den seks meter høye tujaen. Det førte til en av årets mest delte Finn-annonser.

Lørdag la Christian Solemsli Kleppe (39) ut en Finn-annonse som har gått viralt. Over 30.000 har i skrivende stund sett på annonsen.

Det er nok mange som kjenner seg igjen i det Christian skriver i annonsen, «Juletrebelysning brukt tre (3!) minutter selges!».

I annonsen klager Christian sin nød over juletrebelysningen han nylig kjøpte for å dekorere den seks meter høye tuja-hekken hjemme på Hamar.

Etter å endelig ha kjempet en tøff kamp i sprengkulden for å få juletrebelysningen opp i en seks meter høy tuja – i mange, mange minusgrader – kom kona og sa at lyset hadde feil farge...

Under kan du lese hele annonsen:

FRUSTRERT MANN: Christian Solemsli Kleppe kjøper nok aldri ishvit juletrebelysning igjen. Foto: Privat
FRUSTRERT MANN: Christian Solemsli Kleppe kjøper nok aldri ishvit juletrebelysning igjen. Foto: Privat

«Ja, hvor skal man begynne? Jeg ønsker med dette å selge en LED lysslynge med 480 lys (stoler på at antallet stemmer) fra Europris.

Usikker på om jeg har lært noe av dette, men siden det snart er jul og det skal pyntes både ute og inne, slapp jeg alt jeg hadde i hendene da jeg fikk beskjed om å ordne belysning til treet ute i hagen.

Stilte selvfølgelig ingen kontrollspørsmål (tabbe nr 1), og det ble heller ikke lagt noen føringer (tabbe nr 2, at jeg ikke spurte, altså....).

Så drar man da ned til hoffleverandøren av Kina-varer her i landet, Europris, og møter en butikk så stappfull av nisseræl og julepynt at man blir rent svimmel.

Etter å ha gått halve runden, lyser det opp med alskens juletrebelysning og jeg går målrettet til sak. Finner en slynge med hele 480 LED lys (tror jeg), griper det snedige håndtaket juletrebelysningboksdesigneren i Kina har klekket ut på brainstormingsmøte med produksjonsavdelingen og setter kursen resolutt mot kassa, og tenker at «det var jaggu ikke verst å gjøre dette unna på under 5 minutter» (tabbe nr 3).

Så er det bare å bruke 500 kroner jeg ikke har, på noe jeg ikke trenger, i kassa og komme meg hjem. En gang i tiden var Europris billig og det fleste var redd for å bli sett der når man vaset rundt i billige varer fra diverse konkursbo og etterligninger av Zalo med nesten helt lik flaske og etikett, men med navnet Zano eller noe annet snedig, slik at de lett kunne forveksles med originalen.

Men ikke nå lenger, med billige, ekte Boss-deodoranter og det jeg håper er høykvalitets juletrebelysning, som Terje Høili og hans datter har kjøpt for en femmer av en kinesisk juletrebelysningfabrikkeier, før han fikk det sendt til Norge og ganget opp prisen med hundregangen! 500 kroner for noen ørsmå lys fra Kina? JEG DAUER! Men det kunne altså bli verre...

For når du kommer hjem i midten av desember, det begynner å bli mørkt, kaldt har det jo vært i flere måneder allerede, og du skal pynte en tuja som er nærmere seks meter høy, da begynner moroa!

Det er bare å kle seg godt, tynne Adidas-joggesko og et lite skjerf i halsen bør duge (tabbe nr 4). Så da står man der og kikker seks meter opp i været og lurer på hvordan man skal løse dette, da stigen bare er litt over to meter høy, undertegnede 180 cm og det fortsatt er to meter opp til toppen, for man kan jo ikke bare ha lys på nedre halvdel av treet, må vite....

Redningen blir stativet til båten, den skulle jo vært kledd i presenning for lenge siden, men det rekker man jo ikke når man skal løpe rundt og kjøpe juletrebelysning i øst og vest. Så etter mye om og men klarer jeg å lage en slags stang på to-tre meter for jeg kan vikle belysningen rundt, klatre forsiktig opp stigen og prøve å feste dri..., ehh, moroa, så nærme toppen som mulig.

Til å ikke ha følelser i fingrene går dette overraskende greit, lyset datt ikke av stangen så mange ganger og fingerene lystrer signalene fra hjernen selv om jeg ikke kan føle dem. Herlig! Når lyset nå er hengt opp i toppen av treet, så må man begynne å gå rundt og rundt for å få dette så jevnt som mulig.

Det er ikke lett, men med en god kombinasjon av stige, stang og en form for fluefiskesleng-teknikk (har aldri prøvd fluefiske, men har sett litt på TV og prøvde å etterligne bevegelsen) på selve lysslyngen får man den etter hvert på plass! Suksess! (tabbe nr 5).

For i mellomtiden har jo familien kommet hjem og er nysgjerrige på hva far, som har blitt helt svart i øynene, driver med. Og like høytidelig som når ordføreren her i byen, Einar Busterud, tenner julegrana, klarer de blåfrosne fingrene mine å dytte støpselet inn i stikkontakten, og det blir helt stille, men bare et sekund....

Ungene begynner å gråte, bikkja begynner å bjeffe og både min halvdel, og min bedre halvdel ser med sjokk og vantro opp på dette makkverket av et juletre som har 480 lys som lyser ISHVIT! Og det går jo ikke an, det skulle være VARMHVIT!!!!! Åh herre Gud, Jesus og Maria! Men det hadde jo ingen fortalt MEG! (se tabbe nr 1 og 2).

SKRØNER IKKE: Christian har tatt dette bildet og lagt ut på Finn for å vise hvor høy tujaen faktisk er. Foto: Skjermdump
SKRØNER IKKE: Christian har tatt dette bildet og lagt ut på Finn for å vise hvor høy tujaen faktisk er. Foto: Skjermdump

Så hva i all verden gjør man da? Jo, man skrur av lyset, går inn og begynner å telle opp hvor mange fingre og tær som sannsynligvis må amputeres pga koldbrann og håper at det roer seg og at man i hvert fall har prøvd.... (tabbe nr 6). For det går jo ikke lange tiden, før temaet «Juletrebelysning» kommer opp på nytt og man innser at dette skal gjennomføres, koste hva det koste vil av menneskeliv og lidelser, men personalet på Europris har visstnok sagt at jeg får byttet lyset bare jeg har boksen og kvitteringen.

So far, so good.

Det eneste lille problemet er jo at belysningen er virret fast i en tuja som nesten er høyere enn huset, men det må jo være letter å få dritten ned enn opp!?! (å tro dette = tabbe nr 7) Etter å ha danset rundt tujaen som en annen indi..., eh, medlem av urbefolkningen i Amerika, er jeg nesten i mål, men jeg må ha gjort en usedvanlig god jobb for lyset sitter fast i toppen!!! NEI!!!! (tabbe nr 8, altså at jeg gjorde jobben skikkelig i utgangspunktet).

Så der står man altså, det begynner nok en gang å bli mørkt, det er kaldt og jada, det begynner å snø!!! Føkk it, lyset får bare henge, jeg unner familien Høili hver eneste krone jeg kan legge igjen i butikken deres, ettersom de må slite med dette rælet hver dag, hele livet! Så da er det bare å sette seg i bilen, kjøre ned på Europris og denne gang kjøpe to (ja du leste riktig, 2!) lyslynger med 480 LED-lys i VARMHVIT for å vise både Høili, familien og naboene, at denne karen lar seg ikke knekke!!!!

Jeg skal spare deg for historien om monteringen av dette, men hvis du begynner på toppen igjen og leser dette to ganger, så får du en liten idé om hvordan det var å montere to slynger kontra en.

VARM BELYSNING: Christian klarte omsider å gjøre familien fornøyd. Foto: Privat
VARM BELYSNING: Christian klarte omsider å gjøre familien fornøyd. Foto: Privat

Resultatet, er imidlertid helt fantastisk! Etter at Hamar har kommet i media pga. et altfor dyrt stupetårn, har vi nå en attraksjon som overgår alt dette! For første gang er det ikke bare Den kinesiske mur som kan ses fra verdensrommet, men også et 960 pærers LED-juletre/tuja fra Hamar, som lyser opp tilværelsen for oss alle, inkludert de som er i verdensrommet!

De som kjenner meg, vil nok være forsiktig med å kalle meg både blid og positiv, men siden det snart er jul og jeg innimellom kan være en hyggelig fyr, så håper jeg at det er nettopp DU som tar kontakt for en hyggelig juletrebelysningsprat, og kanskje en handel.

Jeg kan dessverre ikke tilby store rabatten ettersom det er så og si ubrukt (husk, kun tre minutter!), jeg har brukt ufattelig mye tid og penger på dette prosjektet, og det faktum at jeg nå har montert to slynger istedenfor bare èn, noe som da har kostet meg den nette sum av kr 998,-

Jeg kan uansett glede meg over både lang levetid på LED-pærene (sikkert tabbe nr 9) og at de har lavt strømforbruk. Det eneste som mangler nå er at lyset kun er til innendørsbruk! *julenisseemoticon* Kun seriøse henvendelser!

Bud mottas! Kvittering foreligger! Jeg hjelper deg IKKE med montering, men kan stille opp på telefon/FaceTime dersom du møter problemer underveis!».

Teksten er gjengitt etter tillatelse fra Christian Solemsli Kleppe.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook