Honey og Barry Sherman var canadas 15. rikeste par. Begge ble funnet døde hjemme i sin egen bolig fredag.
Honey og Barry Sherman var canadas 15. rikeste par. Begge ble funnet døde hjemme i sin egen bolig fredag. Foto: Reuters

Millardærpar funnet døde under mystiske omstendigheter

Paret har tjent seg søkkrike på legemidler. Fredag ble de funnet døde i kjelleren herskapshuset sitt i Toronto.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barry Sherman og hans kone, Honey, ble funnet døde i luksushjemmet sitt fredag formiddag. Sherman er en av de rikeste personene i Canada.

Ifølge BBC ble begge funnet døde i kjelleren av en eiendomsmegler.

– Mistenkelig

– Vi betegner dødsfallene som mistenkelige, og etterforsker det deretter, sa talsmann for politiet, David Hopkinson, under en pressekonferanse.

Politiet har ikke ønsket å gå ut med opplysninger om kroppene hadde tegn etter vold. De har heller ikke sagt noe om hvor lenge paret har ligget døde.

En av de to døde fraktes ut av bolighuset som ligger i Nord-Toronto. REUTERS/Chris Helgren
En av de to døde fraktes ut av bolighuset som ligger i Nord-Toronto. REUTERS/Chris Helgren Foto: Chris Helgren

– Politiet fikk melding om en medisinsk krise fredag formiddag. Politi og ambulanse rykket ut, og da vi kom til stedet fant vi to døde personer, sier Hopkinson.

Politiet har ikke bekreftet at det er Sherman-paret som ble funnet døde, men helseminister Eric Hoskins, bekrefter at Barry og hans kone Honey ble funnet døde i sitt eget hjem.

Søkkrik filantrop

Sherman grunnla legemiddelfirmaet Apotex i 1974. Selskapet har som har 10.000 ansatte over hele verden. 6000 av dem jobber i Canada. Selskapets årlige omsetning ligger på 16 milliarder kroner.

Huset til ekteparet lå ute for salg til nærmere 50 millioner kroner. Det skal ha vært eiendomsmegleren som fant dem døde.
Huset til ekteparet lå ute for salg til nærmere 50 millioner kroner. Det skal ha vært eiendomsmegleren som fant dem døde. Foto: Chris Helgren

Sherman var også kjent for å være en ivrig filantrop, som blant annet donerte over 300 millioner kroner til United Jewish Appeal. Han har også støttet statsminister Justin Trudeaus parti økonomisk de siste årene.

Paret etterlater seg fire barn.

Canadas helseminister, Eric Hoskins, beskriver paret som «fantastiske mennekser, store filantroper, og gode ledere innen helsesektoren».

Trudeau kommenterte parets dødsfall på Twitter lørdag morgen. Han skriver at både han og kona, Sohpie, er i sorg etter nyheten om dødsfallene.