Hvilken mobil skal man velge? TV 2 hjelper deg tester seks mobiltelefoner i prisklassen: 5000-10.000 kroner.
Hvilken mobil skal man velge? TV 2 hjelper deg tester seks mobiltelefoner i prisklassen: 5000-10.000 kroner. Foto: Jon Roar Solset

Mobiltest: iPhone 8 Plus slått av en mobil til halve prisen

iPhone 8 Plus blir slått av en mobil som er halvparten så dyr.

Både Apple og Samsung har sluppet nye modeller denne høsten. De har fått raskere prosessorer og bedre batteritid enn forgjengerne, men også nye konkurrenter.

TV 2 hjelper deg og Lyd & Bilde tester iPhone 8 Plus og Samsung Galaxy Note 8 mot modeller fra Sony, Asus, Motorola og Nokia.

Les test av iPhone X her.

3D-scanner og slow motion-kamera

Flere av mobilene har egenskaper som gjør de «unike», for å differensiere seg fra konkurrentene.

Nokia 8 satser hardt på det de kaller bothie - en videreutvikling av selfie, som også tar bilde med det andre kameraet og legger det ved siden av selfien.

Sony Xperia XZ1 har på sin side et slow motion-kamera som lar deg fange hendelser i sakte film. I tillegg har mobilen 3D-scanner, men det er diskutabelt hvor stor nytteverdien er.

Er disse egenskapene gode nok til å dra i land seieren? Les resultatene her:


BEST I TEST: Samsung Note 8 - 9590kr - Terningkast 6: Pluss: Samsungs flaggskip er rask, smart og sexy i designet. Mobilen har et veldig godt kamera med telelinse. Den støtter også en gøy løsning, kalt
BEST I TEST: Samsung Note 8 - 9590kr - Terningkast 6: Pluss: Samsungs flaggskip er rask, smart og sexy i designet. Mobilen har et veldig godt kamera med telelinse. Den støtter også en gøy løsning, kalt "Dex", som gjør at man kan koble mobilen til en skjerm via en liten docking-stasjon og dermed bruke den som kontor-PC. Man får også med en penn som gjør det lettere å skape innhold på skjermen. Minus: Dårlig plassert fingeravtrykksleser, svakere batteri enn Galaxy S8+ og prisen er litt i høyeste laget.
BESTE KJØP: Asus ZenFone 4 - 4490kr - Terningkast 5: Pluss: Rask, god skjerm og to kjempegode kameraer. Lyden er også god. Ser du etter en billig og enkel mobil med godt kamera er denne særlig å anbefale.

Minus: Den mangler litt for å være like god som flaggskipmodellene til konkurrentene, men til prisen er dette en veldig god mobil.
BESTE KJØP: Asus ZenFone 4 - 4490kr - Terningkast 5: Pluss: Rask, god skjerm og to kjempegode kameraer. Lyden er også god. Ser du etter en billig og enkel mobil med godt kamera er denne særlig å anbefale. Minus: Den mangler litt for å være like god som flaggskipmodellene til konkurrentene, men til prisen er dette en veldig god mobil. Foto: Jon Roar Solset
iPhone 8 Plus - 8790kr - Terningkast 5: Pluss: Suverene prestasjoner med et av de aller beste kameraene på markedet. Den støtter trådløs lading og har god batteritid. I tillegg er høyttalerne overraskende gode.

Minus: Designet begynner å bli gammelt og den havner litt i skyggen av innovative iPhone X. Prisen er også ganske stiv, særlig om man vil ha mye minne. Ingen utgang til hodetelefoner.
iPhone 8 Plus - 8790kr - Terningkast 5: Pluss: Suverene prestasjoner med et av de aller beste kameraene på markedet. Den støtter trådløs lading og har god batteritid. I tillegg er høyttalerne overraskende gode. Minus: Designet begynner å bli gammelt og den havner litt i skyggen av innovative iPhone X. Prisen er også ganske stiv, særlig om man vil ha mye minne. Ingen utgang til hodetelefoner.
Motorola Moto Z2 Force - 7790kr - Terningkast 5:Pluss: Telefonen har uknuselig skjerm og er meget tynn. I tillegg er den rask og har mange smarte tilbehør som kan festes bak på mobilen, som f.eks. ekstrabatteri, 360-kamera, høyttalere og
Motorola Moto Z2 Force - 7790kr - Terningkast 5:Pluss: Telefonen har uknuselig skjerm og er meget tynn. I tillegg er den rask og har mange smarte tilbehør som kan festes bak på mobilen, som f.eks. ekstrabatteri, 360-kamera, høyttalere og "gamepad" - for å forbedre spillopplevelsen. Minus: Motorola følger Apple og skroter minijack-utgangen. Siden skjermen er laget av et mykere materiale er den også mer mottakelig for riper. Kameraet presterer under snittet og den føles naken uten tilbehøret.
Sony Xperia XZ1 - 6785kr - Terningkast 5:Pluss: Superkjapt kamera med flere kule finesser, som 3D-scanning og slow motion-kamera. God HDR-skjerm og lyd.

Minus: Mobilen er stor i forhold til skjermstørrelsen og designet begynner å bli gammelt. Selv om 3D-scanning er kult er det begrenset hvor nyttig det er.
Sony Xperia XZ1 - 6785kr - Terningkast 5:Pluss: Superkjapt kamera med flere kule finesser, som 3D-scanning og slow motion-kamera. God HDR-skjerm og lyd. Minus: Mobilen er stor i forhold til skjermstørrelsen og designet begynner å bli gammelt. Selv om 3D-scanning er kult er det begrenset hvor nyttig det er.
Nokia 8 - 5500kr - terningkast 5: Pluss: Mobilen er lynrask, har god batteritid og en fin skjerm.

Minus: Designet strekker ikke helt til og kameraet skuffer. Bothies-funksjonen, som gjør at du kan ta bilde med begge kameraene samtidig, er ikke interessant nok for å markedsføre en mobil.
Nokia 8 - 5500kr - terningkast 5: Pluss: Mobilen er lynrask, har god batteritid og en fin skjerm. Minus: Designet strekker ikke helt til og kameraet skuffer. Bothies-funksjonen, som gjør at du kan ta bilde med begge kameraene samtidig, er ikke interessant nok for å markedsføre en mobil.