RENDALENS NYE HÅP?: Ordfører Norvald Illevold vil ha Halvor Sveen som sin etterfølger.
RENDALENS NYE HÅP?: Ordfører Norvald Illevold vil ha Halvor Sveen som sin etterfølger. Foto: TV 2

Vil ha Farmen-Halvor som ny ordfører

Ordføreren i Rendalen vil at Farmen-vinneren Halvor Sveen (47) skal overta.

Etter en nervepirrende og svært spennende Farmen-finale, kunne Halvor Sveen fra Rendalen i Hedmark søndag kveld slippe jubelbrølet løs.

Etter 75 døgn i 1917 på Flosterøya utenfor Arendal, stakk hedmarkingen av med både hytte og bil.

Nå har 47-åringen også fått tilbud om å bli Rendalens nye ordfører, skriver lokalavisa Østlendingen.

Ordfører-kandidat

Den nåværende ordføreren, Norvald Illevold (58), sier til avisa at 12 år som ordfører er nok. Nå ber han Farmen-vinneren om å bli sin etterfølger.

– Ved valget i 2019 må Rendalen Ap stille med ny førstekandidat. Etter min mening vil Halvor Sveen være den beste ordføreren for Rendalen og Rendalen Ap.

Videre forteller den nåværende ordføreren at han har nevnt nominasjonen for Farmen-vinneren. Men i tillegg må Illevold ha resten av Rendalen Ap på sin side for at Sveen han bli hans etterfølger.

– Helt uaktuelt er det ikke

Halvor Sveen forteller til TV 2 at det ikke er første gang han har fått servert spørsmålet, og at det absolutt ikke er helt uaktuelt.

– Hvorfor tror du Norvald Illevold vil ha akkurat deg som sin etterfølger?

– Han kjenner meg godt og jeg har vært i politikken i mange år. Han vet jeg brenner for det som er viktig i bygda. Jeg tror jeg kunne dratt med meg vilja jeg hadde inne på Farmen. Du skal være mot andre som du vil at andre skal være mot deg, forteller hedmarkingen til TV 2.

Sveen sier videre at han per dags dato er i en periode i livet der han vil realisere litt andre ting, og at ordfører-tittelen aldri har vært en stor drøm. Likevel avfeier han ikke en ordførerperiode litt senere i livet.

– Det er veldig smigrende å bli omtalt sånn. Og jeg skulle nok gjort en grei jobb. Men jeg har aldri vært vant til å være en ansatt og komme til rett tid. Men det er to år til valget, så jeg registrerer ønsket men vil ikke si noe mer fra eller til, sier han og fortsetter:

– Om to år vet man ikke, men jeg ser for meg en ordførerperiode muligens litt senere, røper han.

– Til Østlendingen fortalte du at en verdenskanal har vist interesse. Kan du fortelle mer om tilbudet?

– Det er noen som vil lage en dokumentar, men det er alt for tidlig å si noe. Men det er veldig, veldig spennende. Det å jobbe med TV og jaktfilmer ser jeg på som spennende og morsomt, avslutter Farmen-vinneren.