STERK LUKT: Slik så det ut da Narvik-mannen Christoffer Ørntuvik klemte på Natusan-flasken sin etter å ha badet barna. Flasken var full av papir og vindusvask.
STERK LUKT: Slik så det ut da Narvik-mannen Christoffer Ørntuvik klemte på Natusan-flasken sin etter å ha badet barna. Flasken var full av papir og vindusvask. Foto: Privat

Småbarnsfaren Christoffer (34) advarer etter skrekkfunn i babysåpe

Christoffer Ørntuvik måpte og bannet da han skjønte hva Natusan-flasken han akkurat hadde kjøpt inneholdt. Nå advarer han andre småbarnsforeldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Småbarnsfaren Christoffer Ørntuvik (34) måpte da han søndag skulle bade barna sine hjemme i Narvik.

Natusan-såpen han brukte for å vaske barna, Fredrik (5) og Kira (1) hadde en helt spesiell konsistens.

– Den var så tynnflytende og rar, og luktet sterkt. Det skummet, og plutselig tøt det masse vått papir ut av flasken. Da tenkte jeg bare: «Hva i helv**e er det som skjer?», sier han til TV 2.

– Jeg tenkte at kanskje flasken hadde stått en stund, men jeg skjønte etter hvert at det ikke var såpe som i flasken. Det stinket vindusvask.

I stedet for mild badesåpe, viste det seg å være papir og det Christoffer mener er Jif vindusvask i flasken han akkurat hadde kjøpt i lokalbutikken.

Det var Fremover som først omtalte saken, etter at Christoffer la ut denne meldingen på Facebook-siden sin:

Fant flere flasker med farlig innhold

Christoffer sier til TV 2 at han denne uka dro til lokalbutikken for å høre hva som hadde skjedd.

– De skjønte ingenting, men vi sjekket hyllen badesåpen stod på, og der fant vi tre andre flasker fulle av papir og vindusvask, forteller han.

ADVARER: Christoffer Ørntuvik forteller at flere andre småbarnsforeldre i Narvik har kjøpt flasker som inneholdt papir og vindusvask. Foto: Privat
ADVARER: Christoffer Ørntuvik forteller at flere andre småbarnsforeldre i Narvik har kjøpt flasker som inneholdt papir og vindusvask. Foto: Privat

Og:

– Nå i etterkant har jeg hørt at det også har skjedd i andre butikker i Narvik – at andre småbarnsforeldre har kjøpt flasker som er fulle av papir og vindusvask. Det er utrolig rart.

Christoffer mistenker at noen i byen har kjøpt badesåpen, helt den ut, fylt den med papir og vindusvask, og deretter satt dem tilbake i butikkhyllene.

– Jeg er kanskje naiv, men jeg håper at det bare er ment som en spøk. Men det er jo farlig – minstejenta drikker jo gjerne badevann når hun bader, og eldstegutten min har hudproblemer fra før. Jeg ser ikke for meg at vindusvask gjør problemet bedre, sier han.

Og:

– Det gikk bra med barna mine. De ble rene, for å si det sånn, ler han.

BADELØVER: Kira (1) og Fredrik (5) slapp fra badet uten skader på huden, og ble ifølge pappaen ekstra rene etter det helt spesielle badet. Foto: Privat
BADELØVER: Kira (1) og Fredrik (5) slapp fra badet uten skader på huden, og ble ifølge pappaen ekstra rene etter det helt spesielle badet. Foto: Privat

Sikkerheten kommer først

Han forteller videre at produsenten av Natusan badesåpe, Johnson & Johnson, ikke har noe med dette å gjøre.

– Jeg fortsetter å kjøpe badesåpen, men er ekstra forsiktig med å sjekke innholdet nå, sier han.

I en e-post til Fremover skriver Johnson & Johnson at sikkerhet er deres førsteprioritering:

«Alle våre produkter og ingredienser møter eller er bedre enn reguleringene i de enkelte land der de er solgt. Alle Natusan sine produkter som er tilgjengelig i Norge er i laget i tråd med norske reguleringer».

Johnson & Johnson ønsker nå å sjekke hva som har skjedd, og håper at Christoffer Ørntuvik tar kontakt med dem.