Skogbrannen sprer seg svært raskt og truer tusenvis av boliger utenfor megabyen Los Angeles, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Brannmannskapene har ikke kontroll på brannen, som har fått navnet «Thomas Fire». Så langt er et område på nesten 130 kvadratkilometer blitt ødelagt.

Tirsdag morgen spredte brannen seg innenfor bygrensene til Ventura, som har mer enn 100.000 innbyggere, like utenfor Los Angeles i Sør-California, ifølge den lokale tv-stasjonen KTLA.

I tillegg herjer en annen skogbrann, «Creek Fire», i San Fernando Valley rett nord for Los Angeles, ifølge Reuters.

27.000 evakuert

Det lokale brannvesenet melder at 150 bygninger allerede er blitt ødelagt, blant annet et stort leilighetskompleks, skriver storavisen Los Angeles Times. Brannen har allerede feiet gjennom hele nabolag i åssiden utenfor byen.

Hele 27.000 mennesker er blitt evakuert fra hjemmene sine, og tirsdag var brannen bare 400 meter unna byens rådhus.

Ifølge avisen beskriver mannmannskapene brannen som rimelig ustoppelig, blant annet på grunn av sterk vind i området.

– Virkelig, det er opp til Moder jord å bestemme, sa Mark Lorentzen, brannsjef i Ventura County, på en pressekonferanse, ifølge Los Angeles Times.

– Brannen herjer i byen Ventura, og det er hjem og bygninger som brenner akkurat nå, sa sheriffens representant, Eric Buschow, på pressekonferansen.

ØDELAGT: Skogbrannen har allerede ødelagt store områder. Foto: Noah Berger/AP
ØDELAGT: Skogbrannen har allerede ødelagt store områder. Foto: Noah Berger/AP

Så nabohuset brenne opp

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP) er en brannmann blitt skadd i kampen mot flammene.

Det er tidligere blitt meldt at én person omkom i en bilulykke i forbindelse med brannen, men brannvesenet opplyser nå at en død hund – og ikke noe menneske – ble funnet i den veltede bilen.

Karen Kwan-Holt er bare en av mange tusen som er rammet av brannen. Hun har bodd i åssiden rett utenfor Ventura i 17 år. Natt til tirsdag stod hun ved Ventura High School og så nabohuset brenne opp. Bare timer tidligere hadde familien hennes pakket sammen de mest dyrebare gjenstandene og familiens to marsvin.

– Vi håper bare på det beste, sier hun til Los Angeles Times.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har mer enn 250.000 husstander mistet strømmen på grunn av brannen.

Det er slettes ikke uvanlig med skogbranner i California. Så sent som i oktober mistet 40 personer livet og hele 10.000 bygninger gikk tapt da vindistriktet i Nord-California ble rammet av skogbranner.