Anna Elizabeth Young ble pågrepet i Georgia, og venter nå på utlevering til Florida hvor hun er tiltalt for drap på et lite barn på 80-tallet.
Anna Elizabeth Young ble pågrepet i Georgia, og venter nå på utlevering til Florida hvor hun er tiltalt for drap på et lite barn på 80-tallet. Foto: Alachua County Sheriff

Torturerte barn

Sektleder tiltalt for drap på gutt: – Vi tror det er mange, mange flere

Leder for Florida-kult tiltalt for drap på barn på religiøst kostskole.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Organisasjonen «The House of Prayer for All People» åpnet en kostskole i Mincanpy, Florida, i 1983.

Skolen ble drevet som en religiøs institusjon, og lignet mest en kult. De drev med djevelutdrivelse og politiet mener de kan knytte Anna Young til religiøst motiverte overgrep tilbake til 60-tallet.

I løpet av ti år kom det mange barn til skolen, og til lederen, Anna Elizabeth Young, bedre kjent som «Mother Anna».

Hun drev internatskolen sammen med sin mann som senere døde i en trafikkulykke.

Barn badet i kjemikalier

På skolen ble flere barn utsatt på tortur. En 12 år gammel jente ble badet i en blikkbalje fylt med kjemikalier slik at hun fikk omfattende brannskader.

– Det var ikke bare denne ene episoden. Det er flere barn som bla slått, satt i isolasjon og nektet mat, sier talsmann for Alachua County Sheriff, Art Forgey til ABC 20.

Ifølge pressemeldingen fra politiet har Young med overlegg torturert barn slik at de fikk permanente fysiske og psykiske skader.

Mother Anna var på flukt i åtte år etter mishandlingen av barna ble avslørt. Hun ble til slutt funnet på loftet til en slektning, og sonte en seks måneder lang fengselsstraff i 2001.

Drapstiltalt

Nå har det imidlertid kommer mer informasjon i saken. Nylig skal et vitne ha forklart at Mother Anna også skal ha drept et barn. Det skriver politiet i Cobb County i en pressemelding.

Ifølge lokalavisen, Gainesville Sun, var det et barn ved navn Emon Harper som ble drept. Han var to eller tre år gammel, ifølge avisen. Det har ikke kommet fram flere detaljer om Harper, eller om han noen gang ble funnet død.

Politiet sendte ut en etterlysning etter kvinnen som nå hadde giftet seg og bosatt seg i Georgia. Kvinnen, som nå er 75 år gammel, ble pågrepet og tiltalt for overlagt drap 29. november. Hun venter nå på utlevering til Florida.

– Mange mange flere

Myndighetene tror at det kan komme flere drapstiltaler.

– Vi tror det er mange mange flere. Vi kan dokumentere at andre savnede barn fra andre stater som trolig er knyttet til dette, sier Forgey til Gainesville Sun.

Lokalt politi har gjort nye tekniske søk på eiendeommen til menigheten, og forventer at det vil dukke opp flere ofre i saken.

– Dette er bare toppen av isfjellet, sier Forgey.