DELER UT: Jysk Group-grunnlegger Lars Larsen takker sine ansatte for den rekordstore omsetningen i regnskapsåret 2017.
DELER UT: Jysk Group-grunnlegger Lars Larsen takker sine ansatte for den rekordstore omsetningen i regnskapsåret 2017. Foto: Jysk Group

Jysk-sjefen gir rekordstor julebonus til alle butikkansatte

«De ansatte har den største delen av æren for det gode resultatet», sier Jysk-sjef Lars Larsen. Etter årets rekordoverskudd, gir han alle ansatte en gjennomsnittlig julebonus på 19.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den danske møbelkjeden Jysk leverte i 2017 er rekordoverskudd på 4,3 milliarder kroner etter skatt.

Nå får alle de butikkansatte i kjedens danske butikker en gjennomsnittlig julebonus på 19.000 kroner, skriver danske Børsen.

Utenom dette kommer særlige bonuser til butikksjefer og salgssjefer.

I en pressemelding skriver Jysk Group at de i regnskapsåret 2016/2017 omsatte for 33 milliarder kroner før skatt.

Jysk-grunnlegger Lars Larsen (69) takker de ansatte for det rekordstore overskuddet.

«Jeg er svært fornøyd med resultatet og den store innsatsen fra de ansatte i Jysk. De har jo den største delen av æren for det gode resultatet. Samtidig gleder jeg meg over at Jysk har klart å øke antallet kunder i våre butikker markant», sier han i en pressemelding.

Bare i Danmark utbetaler Jysk en julebonus på mellom 6000 kroner og 42.000 kroner til hver ansatt som har jobbet mindt et helt kvartal i regnskapsåret.

Også bonus til norske ansatte

Bonusen for de danske ansatte er regnet ut etter hvordan salget har gått i hvert enkel butikk. De ansatte i butikken skal dele åtte prosent av omsetningsfremgangen butikken har hatt i forhold til til året før.

Jysks kommunikasjonsdirektør Rune Jungberg Pedersen sier til nettstedet at de har bonusordninger for butikkansatte i alle landene Jysk er representert, men at ordningene er forskjellig bygget opp avhengig av for eksempel kultur og skatteforhold.

I dag har Jysk Group mer enn 2500 butikker og 20000 ansatte i 45 land, deriblant Norge.