Tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn har innrømmet at han har løyet til FBI om kontakten han hadde med Russlands ambassadør i desember 2016. Innrømmelsen kom som del av etterforskningen om det eksisterte noe samarbeid mellom Trumps valgkampapparat og den russiske regjeringen.

Flynn var en av Trumps nærmeste medarbeidere under valgkampen og under overgangsperioden fra Trump vant valget til han ble innsatt som president.

Ifølge siktelsen mot Flynn ble han bedt om å ta kontakt med russiske tjenestemenn av et ledende medlem av Trumps stab. Flere medier melder at denne personen skal være Jared Kushner, som er Trumps svigersønn og en sentral rådgiver.

Nevner FBI

I Twitter-meldingen lørdag sier Trump at han sparket Flynn fordi han løy til visepresident Mike Pence og til FBI. Denne siste delen er sentral fordi det er en indirekte innrømmelse av at Trump allerede da han sparket Flynn, visste om at rådgiveren hadde løyet for FBI.

Dagen etter at Flynn fikk sparken, prøvde presidenten å få daværende FBI-direktør James Comey til å droppe FBIs etterforskning av Flynn. Om Trump på dette tidspunktet visste at Flynn hadde forklart seg uriktig, kan Trump ha gjort seg skyldig i å hindre etterforskningen, mener analytikere BBC har snakket med.

Advokaten beklager

Samtidig kan det ikke utelukkes at Twitter-meldingen rett og slett var uheldig formulert. Kilder opplyser dessuten til Washington Post at det ikke var presidenten selv som skrev meldingen, men Trumps personlige advokat John Dowd. Dowd har senere beklaget og sagt at han skulle vært mer forsiktig med språket.

Det hvite hus har ikke kommentert saken. Presidenten selv sier dessuten at han ikke frykter hva Michael Flynn kan fortelle etterforskerne som gransker Russland-forbindelsen.

– Nei, det er jeg ikke. Det som har kommet fram hittil, viser at det er intet samarbeid. Intet samarbeid. Det har absolutt ikke vært noe samarbeid. Så vi er tilfreds, sa Trump lørdag.