SJØRØVERKAPTEIN: I Norge er Geoffrey Rush mest kjent for rollen som kaptein Barbossa i
SJØRØVERKAPTEIN: I Norge er Geoffrey Rush mest kjent for rollen som kaptein Barbossa i "Pirates of the Caribbean"-filmene. Foto: Jordan Strauss

Stjerneskuespiller anklages for upassende oppførsel

Geoffrey Rush går av som president i Australian Academy of Cinema and Television Arts.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller Geoffrey Rush annonserte lørdag at han går av som president for Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA).

Den australske skuespilleren er kanskje mest kjent for sin rolle som kaptein Barbossa i «Pirates of the Caribbean»-filmene.

Dager tidligere ble det kjent at et teater i Sidney har fått en klage på 66-åringen for «upassende oppførsel». En skuespillerinne skal ha anklaget Rush for å ha tatt på henne på en upassende måte.

Anklagen stammer ifølge AP fra da Rush spilte i teaterets oppsetning av William Shakespeares «Kong Lear» for to år siden.

Nekter

Rush nekter for at han har vært involvert i upassende oppførsel i teateret, men valgte allikevel å trekke seg som president for AACTA før deres årlige prisutdeling som finner sted i Sidney førstkommende onsdag.

– Visse medier har kommet med uholdbare anklager angående min posisjon i underholdningsindustrien. Det er urimelig at mine profesjonelle kolleger på noen måte skal assosieres med slike anklager, sier Rush i en uttalelse gjennom sin advokat Nicholas Pullen.

Rush legger til at han har bestemt seg for å fratre stillingen som president umiddelbart og frem til «problemene har blitt løst».

PIRATER: Geoffrey Rush er kjent for rollen som kaptein Barbossa i
PIRATER: Geoffrey Rush er kjent for rollen som kaptein Barbossa i "Pirates of the Caribbean"-filmene. Her med hovedrolleinnehaver Johnny Depp. Foto: Peter Mountain

– Denne avgjørelsen har ikke vært lett å ta. Men i det nåværende klimaet av insinuasjoner og utilbørlig rapportering tror jeg at avgjørelsen om å fratre med én gang for å rense luften, er det beste for alle involverte, sier han.

Aksepterer avgjørelsen

AACTA har i en uttalelse sagt at de aksepterer og respekterer avgjørelsen til Rush.

Det aktuelle teateret har ikke kommet med flere detaljer rundt anklagene. Personen som har kommet med anklagene skal ha ønsket å holde det hele konfidensielt og ønsket ikke at Rush skulle være involvert i etterforskningen.

66 år gamle Rush vant i 1997 Oscar for beste skuespiller i filmen «Shine» i tillegg til at han har tre andre Oscar-nominasjoner å skilte med.