Kate McClure fra Florence i delstaten New Jersey hadde gått tom for bensin ved en avkjøring på motorveien Interstate 95 til Philadelphia en kveld.

Der satt 34 år gamle Johnny Bobbitt Jr. i veikanten, en hjemløs mann som valgte å bruke sine siste 20 dollar på å gå noen kvartaler til nærmeste bensinstasjon for å kjøpe bensin til henne.

Han kom tilbake med bensinen, men hun hadde ikke penger å betale ham tilbake med. McClure iverksatte i stedet en annen plan: Hun besluttet å etablere en donasjonskampanje på nettstedet GoFundMe.

Det gikk over all forventning. Tirsdag var beløpet nådd 386.835 dollar. McClure har engasjert en advokat og en økonomisk rådgiver for å administrere beløpet i samarbeid med Bobbitt selv.

– Det første på listen er et nytt hjem som Johnny selv skal eie. Han kommer aldri til å måtte bekymre seg over å mangle tak over hodet igjen. Det andre er at han endelig kan få bilen han alltid har drømt om – en 1999-modell Ford Ranger, skriver McClure.

I tillegg får han bankkonto, og det skal etableres to fond i Bobbitts navn – det ene skal sørge for at han får årlige lønnsutbetalinger, og det andre vil sikre at han får pensjon når den tid kommer.

– Folk snakker om Philadelphia...helt ærlig så har jeg møtt flere gode mennesker enn dårlige her, det har jeg virkelig, sier Bobbitt ifølge CNN.

Han skal finne seg en jobb, og Bobbitt skal selv donere penger til noen organisasjoner og mennesker som i løpet av de siste par årene har hjulpet ham gjennom en tung periode.

Bobbitt er veteran fra det amerikanske forsvaret, der han tidligere var paramedic og brannmann.

Nå ser han starten på et nytt liv.

– Jeg skaffet henne bare bensin for å hjelpe henne. Jeg forventet ikke noe tilbake. Det var jo slik jeg fikk penger, fra andre mennesker. Jeg måtte gi noe tilbake, jeg kan ikke hele tiden motta og ikke gi tilbake, sa Bobbitt til Good Morning America.

(©NTB/TV 2)