SPESIELL KURV: I denne kurven kan kunder legge varer som de ønsker å donere til dem som trenger det. T.v. er butikksjef Mats Gundersen, og ved siden av står Guro Fossnes i Frelsesarmeen, som deler ut matvarene videre.
SPESIELL KURV: I denne kurven kan kunder legge varer som de ønsker å donere til dem som trenger det. T.v. er butikksjef Mats Gundersen, og ved siden av står Guro Fossnes i Frelsesarmeen, som deler ut matvarene videre. Foto: Privat

Butikksjefens idé hylles av kundene

Butikksjef Mats Gundersen har satt ut en helt spesiell handlevogn i butikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Kiwi Gauterød i Tønsberg ble det for noen dager siden plassert en spesiell handlevogn.

I vogna, som står ved inngangen til butikken, kan kundene donere matvarer til personer i byen som trenger det.

– Vi gjorde det i den gamle butikken min i Horten, og det var en stor suksess, forteller butikksjef Mats Gundersen til TV 2.

Det var Tønsberg Blad som først omtalte saken.

– Ekstra hardt før jul

Gundersen, som har jobbet flere år i butikk, forteller at han ofte ser mennesker som sliter med å få endene til å møtes.

– Og nå mot julen er det litt ekstra hardt for veldig mange, sier han.

Varene i vognen hentes av Frelsesarmeen, som deler ut innholdet videre.

– Dette er et fantastisk flott tiltak. Helt overveldende, sier Guro Fossnes, som er ansvarlig for matutdelingen hos Frelsesarmeen, til Tønsberg Blad.

– Det er Frelsesarmeen som er hverdagsheltene her, det er jo de som deler ut innholdet til dem som trenger det. Men vi synes det er fint å kunne bidra litt, understreker butikksjefen.

Fylles opp på to dager

Responsen fra kundene på Kiwi-butikken har vært stor.

– Det er gavmilde mennesker i lokalsamfunnet, og dette har slått veldig an. Nå sist tok det bare to dager før kurven var helt fylt opp. Det er utrolig gøy å se, sier Gundersen.

Han forteller at det legges all slags varer oppi kurven.

– Det er alt mulig rart, men mest tørrvarer og typiske julevarer. Noen har med ferdig innpakkede julegaver til barn, sier han.

At donasjonene foregår i nettopp en matbutikk, tror Gundersen senker terskelen for mange.

– Det gjør det lettere, ettersom man ofte er innom her uansett og handler mat. Da kan man bare handle noe ekstra og donere, sier han.