Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uber opplyste tirsdag at kjøretjenesten er blitt hacket og at datatyvene fikk tilgang til personlig informasjon fra 57 millioner brukere og 600.000 sjåfører.

Angrepene fant sted i slutten av fjoråret. Gjerningsmennene fikk ut navn, epostadresser og telefonnumre til Ubers brukere og sjåfører. Selskapet betalte hackerne 100.000 dollar for å slette datamaterialet de hadde stjålet.

– Ingenting av dette burde ha skjedd og jeg vil ikke komme med noen bortforklaringer, uttalte Uber-sjefen Dara Khosrowshahi i en blogg på selskapets hjemmeside.

Uber opplyste ikke om angrepet i 2016. På den tiden var Khosrowshahi ennå ikke direktør for selskapet. Han sier at han helt nylig har hørt om hendelsen, noe som har ført til at to ansatte fikk sparken.

– Jeg kan ikke endre fortiden, men jeg kan love at alle Uber-ansatte vil lære av våre feil. Vi endrer måten vi gjør forretninger på. Vi legger integritet til grunn for alle våre beslutninger og arbeider hardt for å vinne våre kunders tillit, skrev han videre.

Uber sier at to personer i fjor lastet ned data fra en server som ble brukt av selskapet. Den inneholdt navn, epostadresser og telefonnumre på 57 millioner Uber-brukere over hele verden.

Gjerningsmennene fikk også kjørenumrene og sertifikatinformasjon til rundt 600.000 Uber-sjåfører i USA.

Reuters melder at Khosrowshahi har ansatt Matt Olsen, tidligere sjefjurist for USAs sikkerhetsbyrå NSA. Olsen skal bidra til å forbedre Ubers sikkerhet.

(©NTB)