Her kjører de rett inn i bombeangrepet

Den siste uka har 66 sivile blitt drept i bombeangrep i Syria. FN krever umiddelbar våpenhvile.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Militante opprørsgrupper og syriske militærstyrker har de siste dagene vært i en fastlåst situasjon med angrep og motangrep rundt Damaskus og i den opposisjonskontrollerte enklaven Øst-Ghouta.

De intense kampene i området blir tydelige i flere videoer publisert de ulike partene i krigen. En gruppe fra Syrian Civil Defense slapp så vidt unna da en bombe smalt like ved bilen de satt i i Douma city, øst for Damaskus søndag.

Se dramatikken øverst!

Ti personer omkom i angrepene på Misraba og Douma søndag, opplyser lokale sykehus.

FN krever våpenhvile

Søndag ba FNs koordinator for humanitære- og utviklingssaker i Syria, Ali al-Zaatari, «alle krigførende parter om å unngå å ha sivile som mål».

– I dagevis har det vært daglige meldinger om at sivile er drept eller alvorlig såret, i tillegg til at varehus, sykehus og skoler har blitt inoperative, som følge av utvekslingen av eksplosiv ammunisjon, spesielt i Damaskus og Øst-Ghouta, sier han.

Myndighetene har de siste dagene intensivert bombeangrepene mot Øst-Ghouta etter at den ytterliggående opprørsgruppen Ahrar al-Sham angrep en militærbase i området forrige uke.

– FN ber om umiddelbar våpenhvile og muligheten til å etablere sikre humanitære kolonner for å evakuere sårede, syke, eldre, eller barn, sier Zaatari.

13 barn drept

Siden tirsdag har minst 66 sivile, deriblant 13 barn, blitt drept av skudd fra tungt artilleri eller luftangrep, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). I tillegg skal minst 281 mennesker ha blitt såret.

Opprørsgruppene har på sin side svart med å avfyre raketter inn mot nabolag i Damaskus, der minst 16 mennesker har blitt drept siden torsdag, ifølge SOHR. Dette inkluderer to personer som ble drept søndag.