Tre personer ble fremstilt for varetektsfengsling i Sunnmøre tingrett i går ettermiddag, siktet for grov narkotikaovertredelse.

– Det er snakk om et betydelig beslag, bekrefter politiadvokat Lena Romestrand i Møre og Romsdal politidistrikt.

Av hensyn til etterforskningen er politiet svært tilbakeholdende med opplysninger om saken, og ønsker ikke kommentere nærmere omfanget av beslaget og hva som gjorde at politiet kom på sporet polakkene.

De er siktet for straffelovens paragraf 232, annet ledd; overtredelser som omfatter en meget betydelig mengde. Strafferammen er fengsel fra 3 år inntil 15 år.

Ifølge fengslingskjennelsen omfatter beslaget blant annet tabeletter som ble funnet i en koffert.

– Størrelsen på beslaget og det som fremkommer om at tabletter var pakket i poser, tyder på at det er overveiende sannsynlig at narkotikaen var ment for omsetning, heter det i kjennelsen.

De tre polakkene ble ifølge kjennelsen pågrepet lørdag. Eieren av kofferten er en 19-åring som nå er fengslet i fire uker med brev og besøksforbud. I

følge kjennelsen nekter han straffskyld og ønsket ikke forklare seg for dommeren i fengslingsmøte. Retten har også gitt politiet medhold at tenåringen skal sitte i full isolasjon i to av disse ukene.

De to andre polakkene er også varetektsfengslet i fire uker.