Kontakten mellom Donald Trump jr. og WikiLeaks startet flere uker før valgnatten 8. november 2016.

Det er tidsskriftet The Atlantic som melder at Trump jr. stort sett har ignorert de private meldingene WikiLeaks sendte ham på Twitter, men presidentens sønn skal ha svart på og imøtekommet noen av forespørslene.

– Vi sier med sikkerhet at vi ikke har noen bekymringer rundt disse dokumentene, og alle spørsmål rundt dem er enkle å besvare i det riktige forumet, sier Trump jr. sin advokat, Alan S. Futerfar til The New York Times.

Innrømmet i september

Mandag valgte Trump jr. selv å dele korrespondansen på sin Twitter-konto.

– Hiya. Det hadde vært supert om dere kunne gitt en kommentar til denne saken, skrev WikiLeaks til Trump jr. 3. oktober 2016, og ba presidentens sønn kommentere et sitat fra Clinton om at hun ønsket å drone Julian Assange, grunnleggeren av WikiLeaks.

– Har allerede gjort det tidligere i dag. Utrolig hva hun kommer unna med, svarte Trump jr.

Ifølge avisen skal Trump jr. allerede i september ha innrømmet overfor justiskomiteen at han hadde hatt kontakt med WikiLeaks under valgkampen.

WikiLeaks skal blant annet ha bedt presidentens sønn om å gi dem tilgang til farens skattemeldinger.

I tillegg ble far og sønn oppfordret til å bestride valget dersom Trump senior tapte og til å utnevne WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange til USAs ambassadør til Australia.

Julian Assange skriver på sin Twitter-konto at han ikke kan av- eller bekrefte kontakt med Trump jr, og at dekningen av saken er redigert og ikke viser det fulle bildet.

Etterforskes

Korrespondansen mellom nettstedet og Trump jr. er blitt gitt til Kongressen som en del av bevismateriale i forbindelse med USAs pågående Russland-etterforskning. Flere uavhengige deler av komiteen har mottatt dokumentasjon på kontakten.

Under valgkampen offentliggjorde WikiLeaks lekkede opplysninger og epostkorrespondanse fra Hillary Clintons valgkampstab.

Det er andre gang det er blitt gjort kjent at Trump jr. har hatt kontakt med forbindelser som har relasjon til russerne. I juli i år avslørte NY Times at Trump jr. møtte russerne i juni 2016. Under møtet skal Trump jr. ha blitt informert om at det fantes skadelig informasjon om Hillary Clinton, og at den informasjonen var en del av støtten fra Russland til Trump.

TV 2 / NTB