Knust håndballstjerne Snakker ut:

Private bilder av Nora Mørk på avveie

Da Nora Mørk ble klar over at private bilder var spredt på nett, ble livet snudd opp ned. – Livet mitt har forandret seg veldig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et møterom på Stortinget sitter Nora Mørk med begge søstrene og Gro Hammerseng. Hun har gruet seg til i dag, men har bestemt seg for å fortelle historien. Hun skal ta tilbake kontrollen.

To politikere fra Arbeiderpartiet og Høyre er også i rommet. De har akkurat fått høre om hvordan det oppleves når private bilder dukker opp på nett. Det ble realiteten for Mørk denne høsten.

– Stjålet fra mitt privatliv

Mørk var på landslagssamling da hun ble klar over at private bilder av henne var spredt på nett.

– Det er én som har vært inne i mitt privatliv, stjålet noe fra meg og valgt å dele det med alle. Det har knekt meg, sier Mørk.

Telefon var blitt hacket via en app. En mann i tjueårene har tilstått. De siste månedene har den verdenskjente håndballstjernen vært langt nede. Det å ikke ha kontroll på bildene og på hvem som ser dem, har vært tøft.

– Livet mitt har forandret seg veldig. Jeg har gått fra å ha det bra til å kjenne på at selvtilliten har forsvunnet. Hver dag har vært slitsom. Det er tøft å stå i det. Jeg tror ikke folk skjønner hva det gjør med en person, forteller hun.

Må ta kontrollen tilbake

Mørk beskriver at hun følte seg fullstendig lammet da hun fikk nyheten.

– Hvorfor har du valgt å fortelle om dette?

– Det er tre grunner til det. Det er for å ta tilbake kontrollen over livet mitt og det er også fordi jeg er utrolig forbanna, skuffa, lei meg og frustrert. Jeg gjør det også for mange av de andre jentene der ute som har vært utsatt for det samme som meg, sier Mørk.

Et forbilde for mange jenter

Som en verdens største håndballstjerner har Nora Mørk blitt et forbilde for unge. Det er en rolle hun har tatt med største alvor og det er den rollen som gjør at bildespredningen gjør ekstra vondt.

– Det er kanskje noe av det tøffeste med det. Jeg vet at det er mange unge jenter som ser opp til meg, og jeg håper de fortsatt vil gjøre det, sier en preget Nora Mørk.

Hun har en klar oppfordring til jenter som kan være i fare for å havne i samme situasjon som henne selv.

– Man er nødt til å være varsom. I 2017 er det utrolig lite som er privat. Jenter er nødt til å passe på hverandre.

– Si i fra

Mørk forteller at hun først kviet seg for å fortelle foreldrene om hva som hadde skjedd, men at alle som blir utsatt for noen lignende må fortelle det til noen de stoler på.

– Man må tørre å si i fra. Det turte ikke jeg men en gang, så jeg skjønner at det er veldig tøft. Gå til foreldrene dine, gå til rektor på skolen eller til treneren på laget. Si i fra fordi det er ikke greit.

Sparer ingen

Håndballstjernen er forberedt på å anmelde alle som har hatt befatning med bildene og spredt dem videre.

– Fremover nå så kommer jeg til å anmelde alle som har videresendt disse bildene og som har disse bildene. Jeg har ingen sympati overfor mennesker som gjør dette. Det er mulig at jeg akkurat nå er svak og lei meg, men jeg er ordentlig forbanna, er sier Mørk.