Han er i dag administrasjonsdirektør i SSB.

– Styret i SSB er opptatt av å skape ro rundt organisasjonen slik at SSB kan fortsette å levere godt på samfunnsoppdraget. Jeg er veldig glad for at Bjørnar Gundersen vil påta seg denne oppgaven, sier styreleder Morten Reymert i Statistisk sentralbyrå.

Christine Meyer gikk av som direktør natt til mandag. I forkant av dette hadde finansminister Siv Jensen (Frp) sagt at hun ikke lenger hadde tillit til Meyer.

Gundersen skal fungere inntil Finansdepartementet har konstituert en midlertidig administrerende direktør.

Støtter utnevnelsen

Parat-tillitsvalgte i SSB støtter lederutnevnelsen av Bjørnar Gundersen, skriver fagforbundet i en uttalelse mandag ettermiddag.

– Omstillingsprosessen i SSB har lenge skapt bekymring og vært en belastning for ansatte, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud, som håper en ny leder nå i større grad vil lytte til de ansatte slik at prosessene kommer på rett spor.

Skjæggerud omtaler endringsprosessen under Meyers ledelse som dårlig ressursbruk og som har skapt unødvendig usikkerhet blant de ansatte.

Vil skape ro

Gundersen sier hans oppgave nå blir å skape ro internt i SSB.

– SSB er nå i en meget spesiell situasjon. Min jobb nå er å bidra til å skape ro i organisasjonen og at vi jobber godt internt med produksjon av statistikk og forskning, sier han.