Flere enn 20 personer fikk brannskader ulike steder på kroppen da Arthur Collins fra Broxbourne, tok seg inn på en nattklubb i London i april.

– Huden smeltet

Collins ble mandag funnet skyldig i overfall og vold mot en rekke personer. 22 personer ble skadet. 16 av ofrene fikk alvorlige brannskader, skriver Metropolitan police i en pressemelding.

De fleste fikk syreskader i ansikt, hals og overkropp. Noen fikk så store skader at de kommer til å ha alvorlige plager resten av livet.

– Huden deres smeltet. Det var en barbarisk og feig handling, sier etterforskningsleder, Simon Laurence, ved politikammeret i Hackney Borough, i pressemeldingen.

Arthur Collins er funnet skyldig i syreangrep på nattklubb i London i April. FOTO: Metropolitan Police.
Arthur Collins er funnet skyldig i syreangrep på nattklubb i London i April. FOTO: Metropolitan Police.

Collins ble filmet av overvåkingskamera. Videoen viser hvordan han tar en boks med syreholdig væske opp fra baklommen til en uidentifisert mann, og kaster syren med stor kraft mot en mann han kranglet med. Han tok ikke hensyn til at det var flere tilfeldige mennesker rundt dem.

Mannen kollapset på gulvet i smerte, og Collins sprayet flasken to ganger til utover forsamlingen. Ofrene forteller de så hvordan huden deres begynte å dampe, og de kjente en kjemisk lukt som fikk dem til å kaste opp.

Spøkte og lo etter angrepet

Collins fikk selv syreskader, men ble på nattklubben i nesten en time før politiet kom. Overvåkingsbildene viser at han spøker og ler, mens ofrene hadde flyktet ut av lokalene for å få hjelp på ulike sykehus.

– Collins dro til nattklubben den kvelden med en flaske syreholdig væske med den hensikt å påføre noen alvorlig skade. Han sprayet rundt seg i et tettpakket lokale, fullt klar over skaden han ville påføre dem, sier Laurence.

Alderen på ofrene ligger mellom 19 og 29 år. Etterforskningslederen takker ofrene for gode beskrivelser av gjerningsmannen, og solide vitneforklaringer. Collins ble pågrepet 22 april, tre dager etter nattklubbangrepet.

– Jeg håper bare de har styrke til å møte framtiden så normalt som mulig. Jeg håper de finner noe trøst i at Collins havner i fengsel, sier Laurence.

Det har vært en dramatisk økning i antall syreangrep i Storbritannia de siste årene. Det er registrert over 2000 syreangrep i Storbritannia siden 2011, og mange har etterlyst strengere straffer etter slike angrep.

Arthur Collins får straffeutmålingen 19. desember.