For nesten ett år siden ble en mann sendt til sykehus med et dypt kutt i et kne. Dette dannet bakteppet for en rettssak som nylig gikk i Sandefjord tingrett.

En mann i 60-årene sto da tiltalt for å ha påført mannen kuttet, med et sverd han vanligvis brukte til rollespill.

Tiltaltes promille ble målt til 2,75 etter hendelsen, og han skal ha drukket over to dager. Han var hjemme sammen med kjæresten denne dagen, da fornærmede plutselig kom på besøk. Sistnevnte skal ifølge tiltalte og kjæresten ha plaget dem i lengre tid, ved å blant annet banke i vegger og på ruter der paret bodde. Fornærmede er også ekskjæresten til tiltaltes kjæreste.

Fornærmede skal, til tross for sterke formaninger fra både tiltalte og kjæresten, ha nektet å gå fra leiligheten. Da gikk tiltalte og hentet sverdet, og løftet det mot fornærmede mage eller bryst mens han igjen forklarte at han måtte dra fra stedet.

Deretter skal han ha tatt sverdet bak ryggen med spissen ned mot gulvet. I retten forklarte han at «dette er en posisjon som i rollespill indikerer at duellen er over». Fornærmede sa i retten at han «feide sverdet bort, og oppfattet det hele som en spøk». Da han reiste seg opp, skal tiltalte ha dyttet ham ned i sofaen igjen.

Så merket kjæresten at fornærmede blødde kraftig fra kneet, og han ble fraktet med drosje til legevakten og senere sykehuset.

Aktor ba om at tiltalte ble dømt til fengsel i åtte måneder, men saken endte med frifinnelse for tiltalte, fordi det er uklart hvordan sverdet traff fornærmedes kne. Rettens medlemmer fikk se sverdet, som er mindre skarpt, underveis i hovedforhandlingene, og det påpekes at for å påføre skaden må det ha skjedd med noe kraft.

Likevel kan det ifølge dommen «ikke utelukkes at tiltalte og fornærmede under beruselse kan ha beveget seg på en måte som gjorde at fornærmede ble påført kuttet uten at tiltalte hadde det nødvendige forsett om å påføre kroppskade».