Det var torsdag at fem kvinner sto fram i New York Times med sine historier.

Flere av dem fortalte at komikeren hadde onanert foran dem.

Torsdag opplyste Louis C.K.s talsperson at han ikke ville kommentere påstandene. Han skal imidlertid tidligere ha beklaget overfor to av kvinnene.

Fredag innrømmer han i en uttalelse at påstandene kvinnene kom med stemmer. Nyhetsbyrået AP har publisert uttalelsen.

Angrer

I den sier Louis C.K. at han på tidspunktet hendelsene fant sted, fortalte seg selv at det han gjorde var greit fordi han alltid spurte kvinnene om lov først.

– Det jeg lærte senere i livet, alt for sent, er at når du har makt over en annen og spør dem om å se på penisen din, er det ikke et spørsmål, sier han, og viser til at han hadde makt over disse kvinnene fordi de beundret ham, og at han brukte den makten uforsvarlig.

Han sier at han angrer på det han har gjort og at han har forsøkt å lære av det. Louis C.K. sier at han skulle ønske at han hadde reagert på deres beundring av ham ved å være et godt eksempel for dem som en mann og gitt dem veiledning som komiker, fordi han også beundret deres arbeid.

– Det vanskeligste å leve med er at du har gjort noe for å skade andre. Jeg kan ikke se for meg den smerten jeg har påført dem.

Videre sier han at han også har såret sine kolleger, samarbeidspartnere, venner, familie og sin kone og deres barn.

– Jeg har brukt min lange og lykkelige karriere på si akkurat det jeg vil. Jeg vil nå ta et steg tilbake og lytte, avslutter komikeren.

Onanerte foran dem

Det var torsdag at komikeduoen Dana Min Goodman og Julia Wolov sto fram og fortalte at stjernekomikeren onanarte foran dem etter en humor-festival i 2002.

En annen kvinne, Rebecca Corry, fikk en liknende forespørsel fra Louis C.K. da de jobbet sammen på en pilot til en TV-serie i 2005. Hun takket imidlertid nei til forespørselen om å se han onanere.

I tillegg fortalte Abby Schachner at hun kunne høre Louis C.K. onanere mens hun snakket med ham på telefon. En femte kvinne, som er anonym, sier at komikeren onanerte foran henne da de jobbet sammen på slutten av 90-tallet.

Louis C.K. har vunnet flere priser for sine humorshow, blant annet Primetime Emmy Awards og Grammy Awards. En ny film skrevet og regissert av komikeren, «I Love You, Daddy», skulle egentlig ha hatt premiere i New York torsdag, men visningen er blitt avlyst.