Nedbøren kommer nå som snø flere steder på Østlandet. Dette kan medføre vanskelige kjøreforhold. Kjør pent, meldte Vegtrafikksentralen øst på Twitter klokken 17.

Trafikkorpset ber førere som ikke har skiftet til vinterdekk, om å gjøre dette nå.

– Bilister bør belage seg på vinterføre og være skodd deretter, sier trafikkoperatør Nils Aae ved Vegtrafikksentralen Øst til TV 2.

I Romerike legger snøen seg flere steder, og ifølge statsmeteorolog Trond Lien vil snøen liggende her over natta, før den flytter seg videre østover, ifølge Romerikes Blad.

Snø og glatt veibane

Også Sørvest politidistrikt, som dekker flere kommuner i Rogaland, Hordaland og Vest-Agder, melder om snø og glatt kjørebane, spesielt mellom Undheim og Bue i Rogaland.

I Buskerud har det vært en trafikkulykke ved Steinerskolen på Hurum på grunn av snøføret, men ingen personer ble alvorlig skadd. Telemark politidistrikt meldte like etter klokken 17 om glatte veier mellom Vierli og Krossen i Rauland.

Også politidistriktene Oslo, Møre og Romsdal, Follo og Østfold melder om trafikkulykker.

Vær obs på fjellovergangene

Operasjonsleder i Vest politidistrikt Frode Kolltveit forteller til TV 2 at noen av ulykkene i deres distrikt også skyldes glatte veier. Likevel sier han at underlaget i området ikke er glattere enn normalt på denne tiden av året.

– Men på fjellovergangene kan det nok bli litt glatte veier, sier han.

Det er heller ikke unormalt at utenlandske kjøretøy støter på problemer på glatte norske høst- og vinterveier.

– Disse utenlandske trailerne som kommer er vi kjent med hvert eneste år og vel så det. Det melder seg fort når de ikke er skodd for føret, sier han.

(NTB/ TV 2)