ANKLAGES: Louis C.K. vil ikke svare på påstandene som kommer fram, men ifølge to av kvinnene har han beklaget direkte til dem etter hendelsene.
ANKLAGES: Louis C.K. vil ikke svare på påstandene som kommer fram, men ifølge to av kvinnene har han beklaget direkte til dem etter hendelsene. Foto: Evan Agostini

Stjernekomiker anklages for seksuell trakassering

Fem kvinner anklager komikeren for seksuell trakassering. Flere påstår at han har onanert foran dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Komikerduoen Dana Min Goodman og Julia Wolov er blant dem som anklager Louis C.K. for seksuell trakassering etter en hendelse i 2002. Det skriver The New York Times.

De hadde alle opptrådt på U.S. Comedy Arts-festivalen i Aspen, Colorado.

Damene ville feire sin store debut, og nølte dermed ikke da de ble invitert opp på hotellrommet til Louis C.K, en komiker de begge så opp til.

– Mens vi satt der på rommet hans, fortsatt kledd i vinterjakker og luer, spurte han om han kunne ta fram penisen sin, forteller de to til NY Times.

Ikke unik historie

De forteller videre at de først trodde det var en spøk. Men etter hvert dro han den faktisk fram. Deretter skal han ifølge kvinnene ha tatt av seg alle klærne og begynt å onanere foran dem.

De ble helt satt ut av hendelsen, og løp ikke ut av rommet før det hele var overstått.

Goodman og Wolov er ikke alene om påstandene. Tre andre kvinner anklager også komikeren for seksuell trakassering.

Fikk spørsmål

En annen komiker, Rebecca Corry, fikk en liknende forespørsel fra Louis C.K. da de jobbet sammen på en pilot til en TV-serie i 2005.

Hun forteller den amerikanske avisen at han spurte om han kunne onanere foran henne. Hun takket nei.

Abby Schachner forteller at hun kunne høre Louis C.K. onanere mens hun snakket med ham på telefon. Den femte kvinnen vil være anonym. Hun sier at komikeren onanerte foran henne da de jobbet sammen på slutten av 90-tallet.

«Ingen kommentar»

The New York Times har vært i kontakt med Louis C.K.s talsmann, Lewis Kay, som skriver i en e-post at komikeren ikke vil svare på noen spørsmål.

To av kvinnene har imidlertid fått en beklagelse av den anerkjente komikeren i etterkant av hendelsene, skriver avisen.

Louis C.K. har vunnet flere priser for sine humorshow, blant annet Primetime Emmy Awards og Grammy Awards.

En ny film skrevet og regissert av komikeren, «I Love You, Daddy», skulle egentlig ha hatt premiere i New York torsdag, men visningen er blitt avlyst.