Klokken 12.30 torsdag ettermiddag ble politiet varslet om en trussel om skyting i tilknytning til Bodø videregående skole.

Torsdag aksjonerte politiet på tre ulike steder i Bodø, og totalt tre menn ble pågrepet. Samtlige var elever ved skolen.

Våpenetterligninger

Politiet gjorde beslag som underbygde trusselen, men ønsket ikke å si noe mer om beslaget. De trodde først det var fare for at trusselen skulle gjennomføres, men torsdag kveld ble det klart at de tre var løslatt.

– Politiets etterforskning har i kveld avdekket at det ikke er noe som tyder på at de tre siktede skoleelevene hadde intensjon eller planer om å gjennomføre trusselen, sier krimsjef Knut Waldemar Solli ved Bodø politistasjon i en pressemelding.

Nordland politidistrikt opplyser torsdag kveld at de tre siktede blir løslatt fra politiets varetekt. Beslagene som politiet gjorde i forbindelse med pågripelsene dreier seg om svært realistiske våpenetterligninger, men er ikke egnet til å skade noen, opplyser politiet.

Ber elevene komme som vanlig

Rektor Nina Rørvik ved Bodø videregående skole er lettet over at politiet ikke lenger mener det var reelle planer om skyting ved skolen.

– Skolen er trygg. Vi har vært klar på at skolen er en trygg plass å være, og det skal den fortsatt være. Vi ønsker at alle elevene skal komme og være sammen med oss i morgen, sier Rørvik til TV 2 klokken 21.