I begynnelsen av oktober fikk britiske Jack Kane (23) beskjed om at han hadde uhelbredelig kreft, skriver The Telegraph.

Han hadde i lang tid vært innlagt på James Cook University Hospital i Middlesbrough, hvor legene hadde gitt ham diagnosen kreft i ryggraden.

Jack fikk beskjed om at han hadde kun få uker igjen å leve, og nyheten kom som et sjokk på både ham og familien.

23-åringen bestemte seg for å ikke sløse bort de få ukene han hadde igjen. Ved hjelp av en sykepleier gikk han ned på kne og fridde til kjæresten Emma Clarke (23).

– Det har alltid vært meningen at vi skulle gifte oss. Vi har kjent hverandre i nesten ti år, og vi har vært sammen i tre år. Fra den dagen jeg møtte henne, har jeg visst at vi skulle være sammen. Jeg fikk moren min til å kjøpe en ring, og fikk sykepleieren til å hjelpe meg ned på kne for å fri. Hvorfor kaste vekk tiden, sier han til nettstedet.

NYGIFT: Emma på fanget til ektemannen Jack, bare minutter etter at de har gitt hverandre sitt ja. Foto: Jack Kane/Facebook
NYGIFT: Emma på fanget til ektemannen Jack, bare minutter etter at de har gitt hverandre sitt ja. Foto: Jack Kane/Facebook

Emma svarte ja, og åtte dager senere ga de to hverandre sitt ja på sykehuset foran venner og familie.

Overrasket over røntgenbildene

Bare dager før vielsen tok Jack en ryggmargprøve, og måtte deretter opereres.

Dagen etter operasjonen gjorde legene et overraskende funn på røntgenbildene av ham: Bildene viste at «svulsten» på ryggraden var blitt mye mindre.

Da legene tok en nærmere titt, viste det seg at «svulsten» egentlig var den sjeldne nevrologisk sykdommen neuromyelitis optica (NMO).

NMO, som tidligere ble kalt Devics sykdom, kan påvirker både ryggmargen og nervene i øynene, og blir ofte forvekslet med multippel sklerose.

Med andre ord hadde ikke Jack kreft likevel – og dødsdommen ble derfor annullert.

Jack ga Emma og sin nærmeste familie den gledelige beskjeden, men han bestemte seg for å vente med å fortelle de 130 andre bryllupsgjestene om det.

Kunne høre en knappenål falle

Etter at Jack og Emma 23. oktober ga hverandre sitt ja, var det duket for bryllupsfest på Billingham Synthonia Club.

Jack plinget i glasset for å holde brudgommens tale, og det var da han slapp bomba.

– Legene har tatt flere tester, og de var positive. Jeg er ikke dødssyk, sa han, og forklarte at han verken har kreft eller bare uker igjen å leve.

Jacks nybakte kone Emma sier til nettstedet at det først ble helt stille i rommet.

– Et øyeblikk kunne du ha hørt en knappenål falle, i et rom med rundt 130 mennesker. Så sank det inn, og vi hadde tårer, jubel, og klapping. Det var et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme, sier hun.

Hyller sykehusansatte

Kane er fortsatt innlagt på sykehuset, men er nå svært optimistisk med tanke på fremtiden. På grunn av sykdommen har Jack store bein- og ryggsmerter.

– Beina mine kommer kanskje aldri tilbake, men det er folk som har det verre enn meg. Jeg vil ikke la meg bli slått ut av noe jeg ikke kan se, sier han til The Telegraph.

Jack hyller de ansatte på sykehuset.

– De ansatte i 27. etasje har vært helt utrolige helt fra starten av. Hvis du har et spørsmål eller bare trenger en hånd på skulderen, er de der for deg. Vi ser på dem som familie.