En 27-åring fra Melhus er dømt til 15 års forvaring for drapet på Råger Holte (38)

Dømmes for å ha drept kameraten med over 100 bajonettstikk, melder Adresseavisen.

DRAP: Krimteknikere jobber i huset, på Ler i Melhus kommune i Sør-Trøndelag, hvor Råger Holte ble drept. Foto: Alley, Ned
DRAP: Krimteknikere jobber i huset, på Ler i Melhus kommune i Sør-Trøndelag, hvor Råger Holte ble drept. Foto: Alley, Ned

Den 27 år gamle mannen sto tiltalt for å ha drept kameraten, Råger Holte, med over 100 bajonettstikk på Ler i Melhus natt til tirsdag 24. januar.

Han nektet straffskyld for drapet da straffesaken startet i Sør-Trøndelag tingrett for to uker siden.

Fredag ble han dømt til 15 års forvaring for drapet, vold mot en fengselsinnsatt og sin egen fastlege, samt trusler mot politiet. Det skriver Adresseavisen.

Mannen anket dommen på stedet.

27-åringen er i tillegg dømt til å betale 200.000 kroner i erstatning til Holtes mor og begravelseskostnader, skriver Trønderbladet.

– Brutalt

– Retten utelukker muligheten for at andre enn 27-åringen kunne ha drept Holte, sa tingrettsdommer Eirik Lereim da han leste opp dommen fredag.

– Det er lagt stor vekt på de tekniske undersøkelsene som påviste tiltaltes DNA på drapsvåpenet og tilhørende slire. Det var blod fra Holte på tiltaltes jakke, og han hadde vasket genseren sin på høy varme, sa dommeren.

Drapet beskrives som svært brutalt, og aktor har vist til sakkyndiges uttalelse om at det er høy risiko for nye voldshandlinger.

(NTB/TV 2)