Fredag ble boligprisstatistikken for oktober måned lagt frem av Eiendom Norge.

Prisene falt 0,2 prosent i oktober, men korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 0,4 prosent.

Boligprisene er nå 0,7 prosent høyere enn for et år siden.

– Normalt er oktober en av de svakeste månedene prismessig, sa Christian V. Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, som hver måned presenterer boligprisstatistikk i Norge.

– Med en sesongkorrigert vekst i de nasjonale prisene i oktober så utviklet markedet seg sterkere enn forventet, fortsatte Dreyer.

Svakest i Oslo

Bergen har hatt en svakere prisutvikling sist måned sammenliknet med Trondheim (-1,1 prosent) og Stavanger (-0,4 prosent) den siste måneden.

Oslo (-1,8 prosent) hadde svakest utvikling av byene i oktober. Det siste året har prisene i Oslo sunket med -2,8 prosent.

I oktober ble det solgt 8.452 boliger i Norge, noe som er 8,2 prosent flere enn i tilsvarende måned i fjor. Hittil i 2017 er det solgt 76.339 boliger, noe som er tilnærmet likt som i 2016.

Flere måneder med nedgang

De siste månedene har man sett en jevn prisnedgang på boliger. I august var det rekordmange boliger til salgs, og da sank også boligprisene med 0,4 prosent. August er tradisjonelt sett den nest sterkeste måneden i boligmarkedet.

På forhånd var Dreyer i Eiendom Norge spent på utviklingen i oktober.

– Vi har i flere måneder hatt en stigende tilbudside i boligmarkedet over store deler av landet, og i september opplevde vi også lavere aktivitet enn forventet i kombinasjon med svak prisutvikling. Det blir derfor spennende å se hvordan det norske boligmarkedet har utviklet seg i oktober, sa Dreyer i en pressemelding.