FUNNET IHJELKJØRT: To døde kattunger ble funnet langs E18 i Sandefjord onsdag. Dyrebeskyttelsen er preget over hva som møtte dem.
FUNNET IHJELKJØRT: To døde kattunger ble funnet langs E18 i Sandefjord onsdag. Dyrebeskyttelsen er preget over hva som møtte dem. Foto: Dyrebeskyttelsen Sandefjord og Larvik

Mistenker at kattunger ble kastet ut av bil i fart

– Om det er tilfelle, er dette det mest brutale vi har sett, sier Vigdis Gyring i Dyrebeskyttelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag morgen fikk Dyrebeskyttelsen i Sandefjord og Larvik tips om at det lå to døde kattunger langs E18 i Sandefjord.

Dyrebeskyttelsens folk rykket så ut og fant kattungene ihjelkjørt i veibanen.

Det var Tønsbergs Blad som omtalte saken først.

Det er måten de to kattene ble funnet på, som gjør at Dyrebeskyttelsen mistenker at de ble kastet ut av en bil i fart.

– Ikke vanlig

– Det er ikke lett å stoppe en bil midt på E18, der det er 110 i fartsgrense, for å slippe ut to katter, sier Vigdis Gyring til TV 2. Hun er nestleder i Dyrebeskyttelsen i Sandefjord og Larvik.

I tillegg ble kattungene funnet langt fra hverandre. Det er ikke vanlig om de hadde blitt sluppet ut i live.

– Vi anslår at de var rundt 14 uker gamle. Da er det vanlig at de holder seg tett sammen. De går ikke fra hverandre etter å ha blitt sluppet ut på motorveien, mener Gyring.

Første gang

Hun synes hele hendelsen er helt forferdelig, og sier at dette er «en sak som stinker». Det hender de kommer over kattunger som er satt igjen i pappesker eller i skogen, men det er første gang Dyrebeskyttelsen hører om noe som dette.

– Det gjør vondt. Jeg kjenner at det gjør noe med meg. Om de faktisk har blitt kastet ut av en bil i fart, er dette det mest brutale vi har sett.

Politiet er blitt varslet, men det har ikke blitt opprettet en anmeldelse. Nå håper hun noen kan ha sett eller hørt noe om hva som har skjedd, og hvem som eventuelt står bak.

– Jeg skjønner ikke hvordan folk kan se seg i speilet etter noe sånt.

Kan få hjelp

Gyring forklarer at dersom man er i en knipe og må bli kvitt kattungene sine, kan man ringe Dyrebeskyttelsen for å få hjelp.

De strekker seg langt for å hjelpe når det kommer til kattunger, fordi de er lettere å omplassere enn voksne katter.

– Vi kan i det minste bruke vårt nettverk for å hjelpe til med omplassering. Er det helt krise, har vi også tidligere tatt dem imot. Vi prøver å hjelpe så godt vi kan, sier hun.