Sayfullo Saipov (29) utpekes som mannen bak terroren i New York

Flere kilder opplyser at mannen som sto bak påkjørslene i New York tirsdag kveld, er en 29 år gammel mann fra Usbekistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter blant annet en offisiell tjenestemann som er kjent med etterforskningen, til nyhetsbyrået AP.

Gjerningsmannen er 29 år gamle Sayfullo Saipov med et førerkort knyttet til Tampa i Florida, skriver ABC News. Politiet selv har ikke gått ut med navnet på mannen, men Uber bekrefter nå at mannen som er mistenkt for terroranslaget har jobbet som sjåfør for dem.

Myndighetene mener 29-åringen handlet alene da han kjørte en pickup inn på en sykkelsti på Manhattan like etter klokken 15 lokal tid tirsdag.

Gjerningsmannen befinner seg nå kritisk skadd på sykehus etter at han ble skutt av politiet. Han ble ifølge politiet skutt da han kom ut av bilen mens han holdt opp to våpenkopier og ropte «Allahu Akbar» (Gud er størst).

En politikilde sier til CBS News at det ble funnet en «IS-relatert» lapp i nærheten av pickupen etter påkjørslene.

TERRORISTEN:Dette bildet er tatt like etter at terroristen har kjørt ned og drept åtte personer. I hånda har han to lekepistoler.
TERRORISTEN:Dette bildet er tatt like etter at terroristen har kjørt ned og drept åtte personer. I hånda har han to lekepistoler.

Vennegjeng fra Argentina

Åtte mennesker ble drept i terrorhandlingen. Elleve ble såret, men har ikke livstruende skader. To av de skadde er barn, skriver amerikanske medier.

Blant de døde er det fem argentinske kompiser som var på gjenforenings-tur for å markere at det var 30 år siden de fullførte studiene ved universitetet i Rosario. De syklet langs Hudson river, da seks av dem ble meid ned. Fem av dem døde av skadene. Én ligger på sykehus.

En belgisk kvinne ble også drept, bekrefter belgiske myndigheter.

Sikkerheten skjerpes

Kun timer etter hendelsen tok Trump til orde for å bedre sikkerheten.

«Jeg har nettopp bedt Homeland Security (departementet for innenlands sikkerhet) om å styrke vårt allerede ekstreme sikkerhetsklareringsprogram. Å være politisk korrekt er fint, men ikke for dette!», skrev Trump på Twitter.

– Sikkerheten vil bli styrket i New York som en forholdsregel etter angrepet, men det er ingen bevis for at det er en pågående trussel, sa New York-guvernør Andrew Cuomo.

Departementet for innenlands sikkerhet har blitt brifet om terrorangrepet og overvåker situasjonen nøye, samtidig som det jobber med sine føderale, statlige og lokale samarbeidspartnere, heter det i en uttalelse.

(©NTB/TV 2)