FULL STANS: Netflix legger den populære serien
FULL STANS: Netflix legger den populære serien "House of Cards" på is etter anklagene mot Kevin Spacey.

Legger House of Cards på is

Etter anklagene om at Kevin Spacey antastet Kevin Rapp da han var 14 år gammel, har Netflix nå bestemt seg for å legge serien på is.

Skuespiller Anthony Rapp fortalte i et intervju med Buzzfeed søndag, om en fest Spacey arrangerte på 80-tallet, hvor han la an på Rapp, som den gang var 14 år gammel.

Etter at anklagene kom frem har Netflix nå lagt produksjonen av «House of Cards» hvor Kevin Spacey spiller hovedrollen, på is.

Går over situasjonen

Selskapene bak serien skriver ifølge CNN i en felles uttalelse:

«MRC og Netflix har bestemt seg for å stanse produksjonen av "House of Cards" sesong seks inntil videre, for å få tid til å gå over den nåværende situasjonen og for å ta opp eventuelle bekymringer hos våre skuespillere og medarbeidere.»

Dypt beklagelig

Spacey beklaget mandag hendelsen, og beskrev hendelsen som en «dypt beklagelig hendelse som skjedde i fylla».

– Jeg er så lei meg for det jeg har påført ham alle disse årene, sier Spacey.

Spacey sier at han er forferdet over å høre om hendelsen, men hevder at han ikke husker at det skjedde. Allikevel beklager han sterkt overfor Rapp, som skal ha følt hendelsen som et overtramp og trakassering.

– Jeg vil håndtere dette åpent og ærlig, og det begynner med at jeg går i sømmene på min egen oppførsel, skriver Spacey.

Siste sesong

Mandag ble det meldt at serien ville få en slutt etter sesong seks, men nå kan det altså bli et spørsmål om det i det hele tatt vil bli en siste sesong.

Ifølge produksjonsselskapet ble avgjørelsen om å avslutte serien etter 6. sesong tatt for flere måneder siden, men timingen for lekkasjen har fått flere til å heve på øyenbrynene.