Tirsdagens pressekonferanse skal foregå på Gaustatoppen i Tinn kommune i Telemark.
Tirsdagens pressekonferanse skal foregå på Gaustatoppen i Tinn kommune i Telemark. Foto: Gunnar Lier / NTB Scanpix

Telemark vil ha vinter-OL i 2026

Telemark Idrettskrets har kalt inn til pressekonferanse for å fortelle om at de ønsker å arrangere vinter-OL i 2026.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med diskusjonen rundt OL i 2026 vil fylket Telemark komme med et innspill.

Ifølge en pressemelding som er sendt ut fra Telemark Idrettskrets, jobber sentrale idrettsledere i Telemark med å få vinter-OL til fylket i 2026.

Leder av Telemark idrettskrets og tidligere kultursjef i Telemark fylkeskommune, Geir Berge Nordtveit, bekrefter OL-planene.

– Jeg kan bekrefte at vi ønsker å få vinter-OL til Telemark, men har ingen kommentarer utover det, sier Geir Berge Nordtveit til NRK.

Vestfold og Buskerud også ønsket

Etter det NRK kjenner til er bakgrunnen for at Telemark nå vil kaste seg inn i OL-eventyret, at Innsbruck sa nei til å søke OL i 2026.

I 2018 skal OL arrangeres i Sør-Korea og i 2022 i Kina.

Statskanalen hevder videre å kjenne til at initiativtakerne skal ønske å få med seg Vestfold og Buskerud på OL-planene.

Både i 1952 og 1993 ble OL-ilden tent på hjemplassen til Sondre Norheim i Telemark-bygda Morgedal. Og det var i Morgedal den moderne form for skisport oppsto.

– Viser engasjement og store ambisjoner

Idrettspresident Tom Tvedt er glad for nyheten om Telemarks ønskede OL-søknad, og sier Norges idrettsforbund er positive til alle engasjementene rundt omkring i landet om å arrangere vinter-OL og Paralympics.

– Vi hilser alle positive initiativ rundt det å arrangere et vinter-OL/PL velkommen. Det viser engasjement og store ambisjoner på grasrota i idretts-Norge rundt en eventuell ny søknad. Flere landsdeler har uttrykt interesse for å søke. Det vi gjør nå er å registrere disse, og ha tett dialog med myndighetene, sier Tvedt.

Pressekonferansen som skal gi mer informasjon om Telemarks OL-innspill skal foregå i kafeen på toppen av Gaustatoppen klokken 12 tirsdag 31. oktober.

(©NTB/TV 2)