Kunstner Inga Dalsegg driver vanligvis med oljemaling, men på høsten får den kunstneriske kreativiteten et avbrekk.
Kunstner Inga Dalsegg driver vanligvis med oljemaling, men på høsten får den kunstneriske kreativiteten et avbrekk. Foto: Privat

Inga fikk en bestilling hun ikke klarte å si nei til:

– Jeg har aldri skåret ut et så skremmende gresskar før

Kunstner Inga Dalsegg (42) driver vanligvis med oljemaling, men på høsten får den kunstneriske kreativiteten et avbrekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«I have the best pumpkins. The greatest. Everyone agrees they are the best. They're HUGE!I».

Det tenkte Inga Dalsegg fra Rindal på Nordmøre mens hun skar ut detaljene i det som skulle bli den mest skremmende gresskarlykten hun noensinne har laget.

– Jeg lager masse gresskarlykter hver år, og har holdt på med det lenge, sier Dalsegg til TV 2.

– Så morsomt at jeg måtte gjøre det

Dalsegg er egentlig kunstner, og driver med oljemaling, men på høsten bruker hun altså den kunstneriske kreativiteten på noe helt annet.

– Så kom det en melding på messenger lørdag kveld, fra en som lurte på om det gikk an å bestille Donald Trump, sier Dalsegg, som egentlig ikke hadde tid til å sette seg ned og forevige presidenten.

– Det er så morsomt at jeg bare måtte gjøre det. Jeg hadde hatt verksted på lørdag for Foreningen for hjertesyke barn, og hadde absolutt ikke tid, men da fikk jeg heller stå opp tidlig søndag og jobbe til midnatt.

Gresskaret tok totalt tre til fire timer å lage, men før Dalsegg kom så langt, måtte hun ha et skikkelig gresskar som egnet seg til utskjæring av den amerikanske presidenten. Dermed måtte hun rundt i en rekke butikker lørdag kveld.

KUNST: Det er mye pirkearbeid som ligger bak Trump-gresskaret, men Inga Dalsegg er strålende fornøyd med resultatet.
KUNST: Det er mye pirkearbeid som ligger bak Trump-gresskaret, men Inga Dalsegg er strålende fornøyd med resultatet.

– Jeg var innom alt av butikker her, men det var ingen gresskar som var store nok. Det ble veldig vanskelig, men jeg kjøpte det største jeg fant, sier 42-åringen, som har planer om å kjøpe et større gresskar til neste år slik at motivet får ordentlig plass.

– Jeg kjenner på det at det hadde vært gøy å få leke seg med et større gresskar, og lage en større versjon.

Ble kjørt med melkebil

Bestilleren av Trump-gresskaret bor i Oppdal, så transporten fra Nordmøre måtte også fikses på et noe finurlig vis. De to klarte nemlig via Facebook å få kontakt med en melkebilsjåfør som skulle kjøre forbi begge to.

– Jeg sendte det med en melkebilsjåfør som plukket det opp i går kveld. Vi trengte litt hjelp fra Facebook, men så ordnet det seg.

Dermed har bestilleren av Trump-gresskaret noe ordentlig unikt å vise frem til alle barna som kommer for å få knask på tirsdag.

Dalsegg forteller at hun den siste tiden har laget flere skremmende gresskar, men at Trump «tar kaka».

– Jeg har laget «Night's king» fra Game of Thrones og rockeulven Titi Suru fra musikalen «Med grimm og gru», men Trump er det skumleste jeg har skåret ut.

Familien i USA jublet

42-åringen har også familie i USA, som ble veldig begeistret for å se den unike lykten.

– Jeg sendte dem bilde, og det ble stor jubel. De er Trump-hatere alle sammen, og skulle sende det til alle vennene sine, ler Dalsegg.

Den største gresskarlykten Dalsegg har skåret var forøvrig på 50 kilo, og tok godt over åtte timer å lage. Den som ble avbildet da, var Jack Nicholson i skrekkfilmen «The Shining».

– Jeg har vanligvis rundt fem gresskarlykter utenfor døren min når barna kommer for å få godteri på Halloween, forteller kunstneren.