Pawel Macuiszek (t.v) sier målet var å ha det aller mest skremmende kostymet.
Pawel Macuiszek (t.v) sier målet var å ha det aller mest skremmende kostymet. Foto: Privat

– Det var ikke meningen å kle meg ut som islamistisk terrorist

Pawel fikk 12.000 kroner i bot for halloweenkostymet sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pawel Macuiszek skulle i likhet med mange andre feire Halloween lørdag kveld.

Han hadde forberedt seg godt. Kjøpt inn ledninger, gaffatape og sylindre fra Biltema og monterte sammen det som kan ligne på en bombevest. Han kledd seg i militærklær, palestinaskjerf og lekevåpen.

– Målet var å ha det aller mest skremmende kostymet. Jeg jobbet med det i to dager. Og jeg tenkte at selvmordsbombere var noe alle er redde for, sier han til TV 2.

Lei seg

Politiet i Bergen var ikke fornøyd med utkledningsideen til Pawel.

– En mann ble observert med en pistol i bukselinningen og et automatvåpen over skulderen på vei mot et utested. Slike meldinger tar vi ytterst alvorlig, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til Bergens Tidende, som først omtalte saken.

Pawel presiserer at han aldri hadde noen intensjon om å kle seg som islamsk terrorist, og er lei seg for at noen har trukket den konklusjonen.

– Det ikke meningen å harselere med den muslimske religionen, så det er jeg veldig lei meg for. Jeg hadde ingen religiøse eller politiske tanker bak utkledningen, sier han til TV 2.

Vedtok ikke boten

Lørdag hadde Pawel tatt en øl på en irsk pub, og skulle innom en engelsk pub senere. Han tok bussen dit, men da han kom fram var den pubben stengt. Så han ble gående rundt i byen en stund. Han tok en burger på Burger King, og en kaffe på Deli de Luca. Han anslår at han var i byen i maks en time før politiet kom.

Han så ingen som reagerte med frykt på kostymet mens han gikk rundt. Alle smilte og lo.

– Massevis av folk kom bort og ville ta bilde av meg, sier han. Men så var det slutt på moroa. Politiet kom bort til ham, og tok ham med i arrest.

– Politiet var rolige og de forklarte situasjonen at jeg ikke kunne gå rundt med lekevåpen. Det aksepterer jeg, men er ikke enig i at jeg fortjener en bot på 12.000 kroner, sier Pawel til TV 2.

Han sier han ikke vedtok boten som ble forelagt ham.

– Jeg må finne en advokat, men jeg har jo egentlig ikke penger til det. Jeg må finne ut hva jeg skal gjøre, sier Pawel.