UTE PÅ VIFT: Kim Jong-un sammen med sin kone Ri Sol-ju under et offentlig besøk på en sminkefabrikk i Nord-Korea. / AFP PHOTO / KCNA VIA KNS / STR
UTE PÅ VIFT: Kim Jong-un sammen med sin kone Ri Sol-ju under et offentlig besøk på en sminkefabrikk i Nord-Korea. / AFP PHOTO / KCNA VIA KNS / STR Foto: Str

Kim tok med kona på sminkefabrikk

Lederen i Nord-Korea viste seg sammen med kona Ri Sol-ju.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un viser seg ytterst sjelden sammen med sin kone, Ri Sol-ju, i offentlige sammenhenger.

Men denne uken skal Jong-un ha tatt med seg kona i forbindelse med en inspeksjon av en kosmetikkfabrikk i hovedstaden Pyongyang.

Jong-un, som ofte poserer med militære ledere, valgte denne gangen å la seg avbilde med både sminke, sin kone og flere kvinnelige rådgivere.

Fornøyd med sminken

Ifølge nyhetsbyrået Yonhap besøkte Jong-un fabrikken, som nylig er blitt renovert, for å observere produksjonen og se de endelige produktene.

Han omtalte fabrikken som én av de beste i verden.

Hans far, Kim Jong-il, besøkte ifølge BBC, den samme fabrikken for 14 år siden.

– Han var veldig fornøyd, og uttalte blant annet at variasjonen av type sminke og det store antallet produkter som blir produsert ved fabrikken, er meget tilfredsstillende. Han likte også hvordan produktene var pakket inn, heter det i en uttalelse fra det statlige nyhetsbyrået Korean Central News Agency (KCNA).

I tillegg til Ri Sol-ju var Kim også i følge med sin søster, Kim Yo-jong, som nylig ble forfremmet til landets øverste beslutningsorgan.

Lederen i Nord-Korea er åpenbart blitt svært opptatt av hvordan kvinnene i landet kan pynte seg.

– Dette kan hjelpe kvinner i å nå drømmen om å bli enda vakrere, sier Jong-un.

Kim Jong-un under besøket på sminkefabrikken.
Kim Jong-un under besøket på sminkefabrikken. Foto: Str

Ri Sol-ju har vært borte fra offentligheten store deler av 2017, og det er blitt spekulert i om hun har født Kim Jong-uns tredje barn i perioden hun har vært fraværende.

Søsteren

Paret giftet seg i 2009, etter det som trolig var et arrangert ekteskap av Kims far, Kim Jong-il. Sol-ju er sjeldent til stede i offentlige sammenhenger. Sist gang hun ble sett sammen med sin ektemann var ifølge Daily Mail i sommer, i forbindelse med at de deltok på en bankett.

Kim benyttet også anledningen til nok en gang å fremme søsteren, Kim Yo-jong (28), som er én av flere nære rådgivere til Kim. Hun ble forfremmet i starten av oktober, og er ventet å få en viktig posisjon i lederens gruppe av toppledere i landet.

Denne ukens besøk på fabrikken er trolig et nøye planlagt PR-stunt, i en tid hvor den nordkoreanske lederen bruker mest av sin tid på landets atomvåpenprogram.

Besøket fant sted dagen etter at USAs forsvarsminister Jim Mattis uttalte at USA aldri vil akseptere at Nord-Korea utvikler atomvåpen.

SAMMEN: Kim Jong-un hadde blant annet med seg kona Ri Sol-ju (blomstrete kjole) på fabrikken.
SAMMEN: Kim Jong-un hadde blant annet med seg kona Ri Sol-ju (blomstrete kjole) på fabrikken. Foto: Kcna