I AKSJON: Predikant og helbreder Svein-Magne Pedersen i aksjon. Arkivfoto: Wemunn Aabø/NTB/Arkiv
I AKSJON: Predikant og helbreder Svein-Magne Pedersen i aksjon. Arkivfoto: Wemunn Aabø/NTB/Arkiv

Predikant hevder Gud fikset knust mobil

Mobiltelefonen til pastorfruen fra Skien ble knust. Fire-fem timer inn i et helbredelsesmøte to dager senere, oppdaget hun at telefonen plutselig var reparert, skal vi tro predikant Svein-Magne Pedersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Predikant Svein-Magne Pedersen er daglig leder i Misjonen Jesus Leger i Vennesla. Han skriver på sin Facebook-side at hendelsen – som mange nok mener er helt utrolig – skjedde da senteret inviterte til «Mirakellørdag» den 7. oktober.

Ifølge Pedersen kom det folk fra flere steder i Norge, og blant dem var en 51 år gammel pastorfrue fra Skien.

– Hun kom på møtet sammen med en venninne fra Kristiansand som ønsket forbønn for kreft. To dager tidligere hadde pastorfruens mobiltelefon blitt knust. Den var falt ned fra en stol på soverommet om natten. Glasset hadde fått en brist som gikk diagonalt over skjermen. Kvinnen kunne kjenne bruddlinjen med en negl, skriver Pedersen.

– Kvinnen fikk sjokk!

Ifølge predikanten var pastorfruen svært skuffet over at telefonen var blitt knust. Hun hadde klaget til mannen sin, som kunne konstatere at dette medførte riktighet.

Men fire-fem timer inn i møtet, som ble avholdt for litt over to uker siden, skjedde det noe mystisk da Pedersen ba for de syke, hevder predikanten selv.

– Kvinnen satt i salen og skulle sende en tekstmelding til sin mann. Da fikk hun et sjokk! Glasset på mobiltelefonen var blitt helt, det var blitt reparert, fortsetter han i Facebook-innlegget.

Kvinnen skal visstnok heller ikke ha trodd sine egne øyne.

– Jeg trodde jeg var blitt gal! Sprekken i glasset på mobiltelefonen var kommet helt bort! Jeg sendte en melding til min mann og fortalte om hva som hadde skjedd. Han sendte en melding tilbake til meg: «Halleluja!». Etter det kom det tre røde hjerter, skal pastorfruen ha sagt til Pedersen.

SENTER: I disse lokalene i Vennesla holder Misjonen Jesus Frelser til. Foto: Google Streetview
SENTER: I disse lokalene i Vennesla holder Misjonen Jesus Frelser til. Foto: Google Streetview

Biskopen tviler

Det var avisen Fædrelandsvennen som først omtalte saken. Til avisen sier biskop i Agder og Telemark bispedømme, Stein Reinertsen, at han aldri har hørt om noe lignende.

– Kristne tror at Gud har makt til å helbrede, men dette vil jeg faktisk se før jeg tror på. Jeg har aldri hørt om at Gud fikser mobiltelefoner før, sier Reinertsen til avisen.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med Pedersen, som sier at han ikke ønsker å kommentere saken overfor pressen. Han ønsker heller ikke å oppgi hvem kvinnen er. Svein-Magne Pedersen har så langt ikke svart på TV 2s henvendelser.

Det aktuelle Facebook-innlegget ble publisert den 8. oktober. Innlegget ser ut til å ha blitt slettet etter at TV 2 tok kontakt tirsdag.

Tror på mobildekselet

Teknologi-ekspert og byråleder i Coxit PR, Magnus Brøyn, forteller at han aldri før har hørt om mobiltelefonskjermer som blir fikset på denne måten.

– Den er ny, også for meg. Og jeg får høre om ganske mye fra den fronten, sier Brøyn til TV 2.

Han forteller at smarttelefonskjermer stadig blir mer motstandsdyktige. I tillegg sverger mange fortsatt til skjermbeskyttere, som betyr at man kan få riper uten at selve skjermen blir ripet opp.

– Det er ganske mange som har opplevd problemer med skjermen sin. Hvis høyere makter kunne bytte skjerm, så hadde vi ikke hatt behov for Apple Care eller andre dyre forsikringsordninger, fortsetter han.

Han viser også til at et mobildeksel kan hindre at skjermen blir knust hvis man mister den.

– De må vurdere hva de tror på i Vennesla, men jeg tror på dekselet, slår Brøyn fast.

Hvis uhellet først er ute, har teknologieksperten en alternativ løsning:

– Jeg ville gått til en jordlig, men kanskje faderlig, skikkelse på et kjøpesenter eller et annet sted i nærmiljøet. Det er fortsatt større sannsynlighet for at du får hjelp med skjermen din der, enn på en bomtur til Vennesla, sier han.

Tjener godt

Ifølge Fædrelandsvennen koster det noen hundrelapper å komme inn på møtene til Pedersens stiftelse.

TV 2 har tidligere omtalt helsepredikantens inntekt. I 2015 tjente han nemlig over 1,1 million kroner, ifølge skattelistene. Magasinet Kapital skrev tidligere denne måneden at stiftelsen Misjonen Jesus Leger har omsatt for nesten 190 millioner kroner siden 2003.