Tollere stoppet varebil med nesten 2.000 liter alkohol – sjåføren stakk til skogs

En norskregistrert varebil ble fredag morgen stoppet av tollere i Hedmark. Sjåføren stakk av.

Tollerne stoppet varebilen, men sjåføren hoppet ut av bilen og løp raskt inn i skogen. I bilen fant de 2000 liter alkohol Foto: Tollvesenet.
Tollerne stoppet varebilen, men sjåføren hoppet ut av bilen og løp raskt inn i skogen. I bilen fant de 2000 liter alkohol Foto: Tollvesenet.

I bilen fant tollerne nesten 2.000 liter alkohol.

Det var en patrulje med tollere fra Kongsvinger som ved halv seks-tiden fredag morgen la merke til en Volkswagen Transporter da den krysset grensen til Norge via den ubetjente grenseovergangen Bastuknappen i Finnskogen, melder Tolldirektoratet.

Tollerne stoppet varebilen, men sjåføren hoppet ut av bilen og løp raskt inn i skogen. Da tollerne undersøkte bilen fant de ut at den nærmest var stappfull med alkohol, totalt 1.977 liter.

Beslaget består av 1.788 liter øl og 189 liter brennevin, noe som utgjør 178.500 kroner i unndratte avgifter.

Da bilen ble stanset viste det seg at de norske skiltene på bilen var falske. Inne i bilen fant tollerne nemlig de originale polske skiltene.

Ifølge Tolldirektoratet er varebilen ombygget for smugling og Tolletaten ønsker derfor å inndra bilen.

Innlandet politidistrikt opplyser til NTB ved 19-tiden at sjåføren ikke er funnet. Om han løp tilbake til Sverige eller befinner seg i Norge er derfor usikkert.

(TV 2/NTB)