Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter flere måneder med granskning slår en føderal dommer nå fast at politiet i Kenton County i Kentucky brøt loven da en av deres politibetjenter la en 8-åring i håndjern høsten 2014.

Foreningen for amerikanske borgerrettigheter (ACLU) har kjempet en lang kamp for guttens rettigheter, og for dem har det nå endelig kommet et gjennombrudd.

Satt i håndjern
Politimannen satte på gutten håndjern fordi han skal ha slått etter andre barn som plaget ham, og ikke roet seg nok da politiet kom, skriver The Washington Post.

Den vel 25 kilo tunge gutten ble derfor sittende med håndjernene på overarmen i vel 15 minutter før han ble satt løs.

Gutten har ADHD, men dette skal ikke ha blitt nevneverdig tatt høyde for av politiet.

Ikke første gang
Rettsavgjørelsen er publisert på hjemmesidene til ACLU, og resultatene fra granskningen viser at politimannen skal ha lagt over 15 barn i håndjern de siste årene.

Dommer i forbundsretten William O. Bertelsman holder også fylket Kenton ansvarlig for hendelsen, da dette i etterkant viser seg å være en relativt normal praksis hos politiet i området.

Charles Korzenborn er fylkets sheriff og han forsvarer politimannens handlinger som nødvendig i den situasjonen.

Advokat tilknyttet ACLU mener derimot at dette kan sammenlignes med tortur, og saken skal nå starte opp i rettssalen hvor i hovedsak guttens erstatning skal avgjøres.