GROVE ANKLAGER: Filmprodusent Harvey Weinstein har den siste tiden blitt anklaget for massiv seksuell trakassering av en rekke filmstjerner. REUTERS/Mike Blake/File Photo
GROVE ANKLAGER: Filmprodusent Harvey Weinstein har den siste tiden blitt anklaget for massiv seksuell trakassering av en rekke filmstjerner. REUTERS/Mike Blake/File Photo

Game of Thrones-stjernen sier hun ble seksuelt trakassert av «rabiat» Weinstein

Enda en skuespiller åpnet opp på Twitter om å ha fått slibrige forespørsler av Harvey Weinstein.

Skuespiller Lena Headey, kjent blant annet for rollen som Cersei Lannister i Game of Thrones, er den foreløpig siste i en lang rekke av skuespillere som anklager stjerneprodusenten Harvey Weinstein for seksuell trakassering.

Tirsdag kveld melder amerikanske Variety at Weinstein har trukket seg fra styret i The Weinstein Company som følge av sexskandalen.

I flere Twitter-meldinger beskriver Headey to møter med Weinstein, der han skal ha gjort seksuelle tilnærmelser mot henne.

«Tenkte at det måtte være en spøk»

Første gang Headey beskriver var i 2005, under filmfestivalen i Venezia. Weinstein skal da ha spurt om hun ville gå en tur langs vannet.

«Han stoppet og sa noen antydende kommentarer og gestikulerte, jeg bare lo det vekk, jeg var genuint sjokkert, jeg husker at jeg tenkte at det måtte være en spøk, jeg sa noe sånt som.. Å, kom igjen?!?? Det hadde vært som å kysse faren min!!», skriver Headey, før hun bemerker at hun etter dette aldri har fått en rolle i en film produsert av Miramax, som ble grunnlagt av Harvey Weinstein og broren Bob.

Den neste episoden skjedde noen år senere i Los Angeles, da de to spiste frokost på et hotell sammen. Weinstein skal da ha spurt om hun ville bli med opp på hotellrommet, angivelig for å gi henne et filmmanus.

Lena Headey, her i rollen som Cersei Lannister, i Game of Thrones. (HBO via AP, File)
Lena Headey, her i rollen som Cersei Lannister, i Game of Thrones. (HBO via AP, File)

«Vi gikk mot heisen og energien forandret seg, hele kroppen min gikk på høygir. Heisen var på vei opp og jeg sa til Harvey at jeg ikke er interessert i noe annet enn jobb, vær så snill å ikke tro at jeg kom hit med deg for noen annen grunn, ingenting kommer til å skje. Jeg vet ikke hva som fikk meg til å si det, bare at jeg hadde en sterk fornemmelse».

«Ikke si dette til noen»

Weinstein ble ifølge Headey helt stille, men hun beskriver ham likevel som «rabiat». Da de kom frem til døren til hotellrommet, skal han ha hatt en hånd på ryggen hennes og dyttet henne fremover uten å si et eneste ord. Nøkkelkortet hans fungerte ikke, noe som skal ha gjort ham enda sintere.

«Han fulgte meg tilbake til heisen, gjennom hotellet og til parkeringen, mens han holdt hardt rundt baksiden av armen min. Han betalte for bilen min og hvisket i øret mitt «Ikke si dette til noen, ikke til manageren din, ikke til agenten din». Jeg satt meg inn i bilen og begynte å gråte», avslutter Headey.

Skandalen rundt Weinstein vokser stadig i omfang. Nettstedet Vox har samlet opp minst 35 historier fra kvinner i filmbransjen som hevder de har blitt seksuelt trakassert av Weinstein.

Blant stjernene som er hevder filmskaperen har trakassert dem er storheter som Angelina Jolie, Ashley Judd og Gwyneth Paltrow. Forrige tirsdag valgte Weinsteins kone, Georgina Chapman (41), å gå fra ektemannen.

I en uttalelse til New York Times i forrige uke ba Weinstein om unnskyldning for sin væremåte på arbeidsplassen, men nekter for alle anklager om at seksuell kontakt han har hatt, har skjedd uten samtykke.