En fisker i 60-årene var ute for å trekke hummerteiner utenfor Karmøy torsdag ettermiddag da han fikk tauverk fra teina inn i propellen.

Båten drev raskt på et skjær om lag en nautisk mil vest for Åkrehamn på Karmøy.

Rask «mayday»og varsling til Rogaland radio gjordet at både redningsskøyta «Bergen Krets» og et 330-redningshelikopter fra forsvaret rykket ut.

Var klare med dykkeustyr

– Det er dramatisk når slike ting skjer, forklarer Preben Pettersen, overstyrmann på redningsskøyta «Bergen Krets» til TV 2.

Politiet fikk melding om forliset klokken 10.30 og redningsskøyta var fremme etter 10-12 minutter.

– Vi fikk først opplyst av andre båter i området at fiskeren ikke var å se, derfor gjorde vi mannskapene våre klare med dykkerdrakt og arbeidsverktøy med tanke på å hoppe i havet, forteller Pettersen.

– Heldigvis så vi fiskeren stå på et skjær like ved båten, forteller Pettersen.

– Veldig glade for at det gikk bra

Han anslår at det var et par meter med bølger ved havaristen. Etter kort tid kom forsvarets redningshelikopter. De fikk firet ned en redningsmann, som igjen fikk heist fiskeren om bord.

I løpet av noen få minutter var aksjonen over. For Forsvarets redningshelikopter på Sola var hendelsen som et rutineoppdrag å regne.

Mannen ble fløyet til flyplassen ved Helganes i relativt god form, skriver Haugesunds Avis

– Vi er glade for å kunne bidra. Våre mannskaper var raskt på plass og fikk hentet fiskeren. Han hadde noen kuttskader i ansiktet, men ellers er vi veldig glade for at dette gikk bra, sier Brynjar Stordal, pressetalsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter til TV 2.

Ikke redd

Til Karmøynytt forteller den 69 år gamle fiskeren om dramatikken på sjøen utenfor Åkrehamn.

– Det var litt sleipt, men ikke mye. Det var ikke tare oppå der så jeg stod forholdsvis stødig, forklarer Eriksen på telefon til lokalavisen.

Til Karmøynytt forteller han at han aldri var redd.

– Nei, jeg vil ikke si det. Jeg har vært på sjøen hele livet, og prøvde å tenke nokså rolig. Jeg tenkte: «hva skjer nå, hva må jeg gjøre for at dette skal gå bra?», sier Eriksen .