Madsen er siktet for å ha drept og partert den svenske frilansjournalisten Kim Wall under en tur i sin selvbygde ubåt 11. august.

Levninger av Wall er senere funnet i Køge bukt.

Flere bekjente av Madsen forteller til svenske Aftonbladet at den danske oppfinneren og ubåtkapteinen tidligere har snakket om at den beste måten å kvitte seg med lik på var å dumpe dem i Køge bukt.

– Dette er noe vi har tenkt på etterpå. Da føltes det ikke så rart å snakke om dette, men i dag føles det som om han ble inspirert av dette, sier en tidligere bekjent av Madsen.

En annen bekjent bekrefter at drap og dumping av lik var tema.

– Det var under noe som kalles science-night, men til slutt så spøkte vi med at det i stedet skulle kalles crime-night ettersom emnene ofte handlet om det, sier Madsens bekjente, som selv var med på disse møtene.

Han bekrefter at et av temaene som ble diskutert, var hvordan man best kunne kvitte seg med et lik.

– En av ideene var å plassere kroppen i et fiskegarn og dumpe det i Køge bukt. Der er det mye trafikk og man får ikke dykke hvor som helst der. Dessuten er det svært vanskelig å finne noe ved hjelp av ekkolodd der, forteller han.

Først da Madsen ble pågrepet og siktet for parteringsdrap, begynte de som deltok på møtene å tenke over hva som hadde vært tema.

(NTB)