Ifølge New York Times har nå 30 navngitte kvinner stått frem og fortalt om overgrep og seksuell trakassering av filmprodusenten Harvey Weinstein.

Skuespillere som Angelina Jolie, Ashley Judd, Kate Beckinsale, Gwyneth Paltrow og Cara Delevinge er blant de som har stått frem.

Visste om det

Filmprodusent Harvey Weinstein (65) er anklaget for å ha voldtatt fire kvinner, i tillegg til en rekke tilfeller av seksuell trakassering.

Skuespiller Jane Fonda (79) har jobbet med Weinstein ved flere anledninger. I et intervju med CNN avslører hun at hun visste om anklagene mot Weinstein.

– Jeg fant ut om Harvey for omkring ett år siden. Jeg er skammer meg for at jeg ikke sa noe umiddelbart, sier Fonda.

Hun sier hun ikke var modig nok til å fortelle hva hun fikk vite om filmprodusenten.

– Det hadde ikke skjedd med meg, så jeg følte ikke var opp til meg å si noe. Det var Rosanna Arquette som fortalte det til meg, og det var et stort sjokk, sier Fonda.

Etter en rekke avsløringer om Weistein har blitt gjort kjent, har mange spurt seg om oppførselen var en åpen hemmelighet i filmbransjen.

– Det var visst så vanlig at «alle» visste om det, sier Fonda.

– Skjer overalt

79-åringen understreker at hun selv aldri har vært utsatt for overgrep eller trakassering av Weinstein.

– Jeg var gammel da jeg møtte Harvey. Og han har gått etter de unge, de sårbare. Men han er bare én av flere, sier Fonda.

– Jeg er glad det kommer frem. Jeg er ekstremt stolt av mine kvinnelige skuespiller-kolleger som står frem. Jeg vet at det har tatt lang tid, og at det er veldig krevende, sier Fonda.

79-åringen mener overgrepene Weinstein er anklaget for, dessverre er langt fra unike.

– Dette skjer ikke bare én gang, men overalt. Det skjer i Hollywood, kontorer, i barer og på restauranter. Kvinner blir trakassert, utsatt for overgrep og sett på som seksuelle objekter, sier Fonda.

I et forsøk på å endre samfunnet mener Fonda at menn må bidra.

– Det er så viktig å understreke at langt ifra alle menn er overgripere. Det er gode menn, og de må stå opp og forsvare oss, og vise hvordan man skal oppføre seg, sier hun.