– Bare tøv hele greia, sier Jan Helge Andersen om den nye boka om Baneheia-saken, til TV 2.

Andersen ble sammen med Viggo Kristiansen dømt for voldtekt og drap på 10 år gamle Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen.

Mens Andersen fikk 19 års fengsel ble Kristiansen dømt til 21 års forvaring.

– Står for det jeg har sagt

I et intervju med TV 2 torsdag kveld fastholder Jan Helge Andersen sin forklaring om at både han og kameraten Viggo Kristiansen sto bak drapene.

– Jeg står for det jeg har sagt, sier Andersen. Han mener den nye boka om Baneheia-drapene, som er skrevet av journalist Bjørn Olav Jahr, ikke gir et sant bilde av hva som skjedde. Andersen mener det er advokatene til Viggo Kristiansen som står bak boka.

– De gir seg aldri. Dette er bare noe jeg må leve med, sier en oppgitt 36-åring til TV 2.

Frikjenner Viggo Kristiansen

Forfatteren frikjenner Viggo Kristiansen i boka. Selv om Bjørn Olav Jahr aldri var til stede under rettssakene mener han at han har grunnlagt nok til å mene at Viggo Kristiansen er uskyldig dømt.

Under et bokbad i Kristiansand torsdag, innrømmet Jahr at han ikke hadde snakket med flere sentrale personer som blir nevnt i boka, deriblant de berørte familiene.

– Jeg har skrevet boka basert på dokumentene i saken og så har jeg snakket med noen, sa Jahr under boklanseringen. Han mener hardnakket at Viggo Kristiansen er utsatt for et justismord.

Boka har fått mye kritikk, blant annet fordi forfatteren utelater ting som taler mot Kristiansen og fordi det ikke kommer noe nytt fram i boka som ikke har vært belyst tidligere.

Saken har vært behandlet i Gjenopptakelseskommisjonen fem ganger uten å komme igjennom.

Forferdelig tøft

Arne Bernt Paulsen var til stede under boklanseringen torsdag. Han er faren til det ene offeret, Lena Sløgedal Paulsen. Til TV 2 sier han at han synes det er tøft å få saken opp på nytt.

– Det kom ikke fram noe nytt, verken i boka eller her i kveld. Det er tøft å stadig bli minnet om hva som skjedde, sier Paulsen med tårer i øynene.

Prøver å komme videre

Jan Helge Andersen er ferdig med å sone fengselsstraffen. Han sier han nå ønsker å legge saken bak seg.

– Jeg prøver å komme videre i livet mitt. Det er ikke lett når saken blir rippet opp i gang på gang, sier Andersen.