ANKLAGET: Hollywood-produsenten er anklaget for seksuell trakassering mot flere kvinner. Foto: Richard Shotwell
ANKLAGET: Hollywood-produsenten er anklaget for seksuell trakassering mot flere kvinner. Foto: Richard Shotwell

Politiet gjenopptar 13 år gammel Weinstein-etterforskning

Politiet i New York har gjenopptatt en etterforskning av filmprodusenten Harvey Weinstein for et seksuelt overgrep som ble anmeldt 2004.

Anklagene mot Hollywood-toppen har tårnet seg opp siden flere kvinnelige skuespillere anklaget ham for seksuell trakassering i The New York Times for en uke siden.

Tidligere denne uka sto flere kvinner fram og anklaget 65 år gamle Weinstein for voldtekt.

Torsdag opplyser politiet i New York at de gjenåpner en sak som ble henlagt i 2004.

– Han har holdt på med dette så lenge at det må finnes flere ofre der ute. Se for deg hvor mange løfter han har gitt til unge kvinner som forsøkte å lykkes i bransjen, sier en ikke navngitt politikilde til New York Post.

Etter det første oppslaget fikk Weinstein sparken i det mektige filmselskapet han eier sammen med broren Bob Weinstein. Harvey Weinstein har avvist anklagene, men onsdag uttalte han til pressen i Los Angeles at «alle gjør feil» og ba om en ny sjanse.

Weinstein Company har uttalt at de er sjokkert og hevdet å være ukjent med både de nye anklagene om seksuelle overgrep og pengene Weinstein skal betalt i bytte mot ofres taushet.

The New York Times skriver imidlertid torsdag om interne dokumenter og intervjuer som viser at filmgiganten har visst om Weinsteins oppførsel i minst to år.

(©NTB)