Politiet i Telemark fikk melding om at en båt ved Lilløy i Seljordsvannet hadde kantret like etter klokken 14 torsdag.

Det ble dermed iverksatt en redningsaksjon på stedet.

– Tre av de seks personene i båten kom seg i land på egen hånd og ble fraktet til legevakta for sjekk, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark-politiet.

Det var én lærer og fem elever om bord i båten. Båten skal ha kantret ved Vesleøy, og det er fortsatt uklart hva som fikk båten til å velte.

To har omkommet

Tre personer kom seg altså opp på egen hånd, mens de tre andre ble meldt savnet etter hendelsen. Like før klokken 15.30 hentet politiet en av de savnede opp av vannet.

Like før klokken 17 ble enda en person hentet opp av vannet. Begge ble fraktet til Rikshospitalet i Oslo i luftambulanse.

Rett før klokken 20 opplyser pressevakt Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus at to unge menn, 19 og 20 år gamle, ble tatt imot ved Rikshospitalet, men at begge har omkommet etter ulykken.

– Ulykken i Seljordsvannet er en tragisk hendelse. Det var en tur i privat regi i høstferien. Skolens elever blir ivaretatt i morgen og i tiden fremover. Våre tanker går til de involverte og deres pårørende, sier rektor ved skolen til TV 2.

Flere hadde redningsvest

De tre personene som kom seg på land på egen hånd er utenfor livsfare og blir nå ivaretatt av helsepersonell og politi på stedet.

Først opplyste Hovedredningssentralen Sør-Norge at ingen av personene i båten hadde på seg redningsvest. Dette har senere blitt tilbakevist av politiet.

En av de omkomne hadde redningsvest på seg, mens den andre ikke hadde det. Læreren hadde ikke redningsvest, opplyser politiet. To av de tre som kom seg i land hadde også redningsvester.

Hovedredningssentralen har alt av ressurser på stedet. Alle tilgjengelige ressurser i Telemark Røde Kors Hjelpekorps har også bistått i søket.

I 20-tiden torsdag ble det aktive søket i vannet trappet ned. Det søkes fortsatt med bakkemannskaper i området, Det brukes nå miniubåt i søket i vannet etter den siste personen som fortsatt er savnet.

LETER: Leting pågår etter en person som er savnet etter at en båt med med fem elever og en lærer kantret i Seljordsvannet torsdag ettermiddag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LETER: Leting pågår etter en person som er savnet etter at en båt med med fem elever og en lærer kantret i Seljordsvannet torsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kriseberedskap

Seljord kommune har samlet kriseledelsen og er i beredskap som følge av ulykken.

– Dette setter preg på lokalsamfunnet. Det er en tragisk hendelse. Vi får håpe på det beste for den siste personen, sier ordfører Halfdan Haugan.

Han forklarer at kommunen iverksatte kriseteam tidlig fordi de så at omfanget fort kunne bli større. De har fulgt oppfølgingen tett og hatt god dialog med politiet.

Den tragiske båtulykken kommer bare halvannet år etter en annen drukningsulykke i kommunen, der en 20 år gammel mann mistet livet.