Som alle nyvalgte stortingsrepresentanter var Senterpartiets stortingsrepresentant fra Troms fryktelig nervøs før hun skulle debutere på Stortingets talerstol onsdag ettermiddag.

Og i Stortinget slipper kortvokste Sandra å ha med egen ølkasse, slik hun de siste årene har måttet gjøre for å nå opp over talerstolen i Tromsø bystyre. De har nemlig sørget for egen skammel for Sandra. I parlamentarisk utførelse med eik og rød plysj, i stil med resten av interiøret i den ærverdige Stortingssalen.

Fornøyd

– Stortinget har vært veldig imøtekommende, og jeg er svært godt fornøyd med de tilpasningene som er gjort for at jeg både skal kunne sitte behagelig, og se og bli sett når jeg står på talerstolen, sier Borch til TV 2.

På taburetten nede i salen har Sandra fått et diskret lite fotbrett, slik at hun kan sitte like behagelig som de 168 øvrige representantene.

Som Troms-representant har hun sete aller bakerst, og kan gå rundt og slippe å gå ned gjennom de trange passasjene og trappetrinnene mellom de øvrige representantene.

Slipper ølkasse

– Nå slipper jeg heldigvis å ha med meg egen ølkasse. Jeg bare drar skammelen forsiktig mot meg med foten når jeg kommer opp, og dytter den på plass etterpå. Praktisk og lettvint, og helt uproblematisk for de andre.

Om selve debutinnlegget, som handlet om betydningene av Andøya, helikoptre og behovet for et tungt nærvær av Forsvaret i nord, gir Sandra Borch seg selv godkjent karakter.

– Jeg var fryktelig nervøs de første 15 sekundene. Men deretter gikk det bra.

Og mersmak må det ha gitt, for en knapp time senere i trontaledebatten ba Sandra Borch om ordet på nytt.