SJOKKERTE: Derek Starnes og kona fant ut at røykvarsleren slettes ikke var en røykvarsler.
SJOKKERTE: Derek Starnes og kona fant ut at røykvarsleren slettes ikke var en røykvarsler. Foto: Longboat Key Police

Par fant skjult kamera rett over sengen i Airbnb-leiligheten

Paret fra Indiana ble sjokkerte da de forstod hva som skjulte seg i røykvarsleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Derek Starnes og kona leide en Airbnb-leilighet på ferie i Longboard Key i Florida, da de gjorde den ekle oppdagelsen: Røykvarsleren på leilighetens soverom viste seg å være et forkledd kamera – som pekte rett mot senga.

Starnes er teknologikyndig og la merke til et svart hull på siden av røykvarsleren. Han tok den ned, og fant ut at det på innsiden var et kamera som gjorde opptak til et minnekort. Starnes sier til den lokale tv-stasjonen WFTS at han og kona er sjokkerte over funnet, og at de varslet politiet med en gang.

– Min kone og jeg er opprørte over denne situasjonen. Jeg håper at flere ofre vil stå frem, sier han til tv-stasjonen.

PÅGREPET: Wayne Natt er siktet i saken.
PÅGREPET: Wayne Natt er siktet i saken.

Tror flere er snikfilmet

Derek Starnes sier at han ble filmet mens han gikk naken rundt på soverommet. I stuen fant paret en lignende «røykvarsler».

Politiet har tatt beslag i kamera- og annet datautstyr fra leiligheten.

– Vi har hatt muligheten til å gå igjennom det som var på SD-kortet, og det var et par forskjellige folk på det, sier Robert Bourque i Longboat Key-politiet til den lokale tv-stasjonen WFLA.

Ifølge tv-stasjonen tror politiet at det er mange som er blitt filmet uten å være klar over det, og ber alle som har vært i boligen om å ta kontakt.

– Jeg tror det er andre ofre, det handler bare om å identifisere dem eller ikke, sier Bourque.

Innrømmer sexfester

Huseieren, 56 år gamle Wayne Natt, er pågrepet og siktet i saken. Ifølge politiet har han vært aktiv på Airbnb i to år, og ifølge paret fra Indiana hadde han fått over 40 tilbakemeldinger på nettstedet.

Natt bor selv i leiligheten når den ikke er utleid, og hevder at kameraene er til personlig bruk.

Ifølge politiet har han innrømmet i avhør at han har flere videoer fra sexfester han har holdt hjemme, men står fast på at de involverte har samtykket til å bli filmet. Husieren hevder at kameraene ikke aktiveres når det er gjester i boligen, men politiet sier til WFLA at de kan fjernstyres.

– Vårt spørsmål er, hvis folk er klar over at kameraene er der, hvorfor er de skult i røykvarslere? Og hans svar var «for å få en bedre vinkel», sier Bourque.

Fjernet fra Airbnb

Saken har fått stor oppmerksomhet i USA, og er omtalt av en rekke medier.

Airbnb er en nettbasert markedsplass hvor hvor man kan tilby eller leie et rom eller en bolig. En talsperson opplyser at de har kastet Wayne Natt ut av tjenesten.

– Vi er forferdet etter rapportene om hva som skjedde. Så snart vi ble gjort oppmerksomme på dette, stengte vi personen permanent ute fra tjenesten og ga vår støtte til de berørte gjestene. Vårt team har tatt kontakt med det lokale politiet for å hjelpe dem i etterforskningen av dette lovbruddet. Vi tar personvernproblemer ekstremt alvorlig og har nulltoleranse for denne oppførselen, sier tjenesten i en uttalelse.