Skogbrannene i California, USA fortsetter å ta menneskeliv.

Hittil er 17 mennesker bekreftet omkommet, og blant dem er det eldre ekteparet Sara (99) og Charles Rippey (100).

Ifølge ABC News døde ekteparet tirsdag, da boligen deres i Napa Valley ble slukt av flammene.

Deres eldste sønn, Mike Rippey, forteller at moren var lam etter et slag for fem år siden.

– Det var ingen sjanse for henne å komme seg unna brannen, sier Rippey.

Ekteparet var gift i 75 år og døde i samme hus.

– Pappa sov i et annet rom, og vi fant ham halvveis på vei til hennes rom. Han kom aldri frem. Men selv om han kanskje hadde nådd frem ville han aldri forlatt henne. Så ingen av dem ville kommet seg unna, sier han.

Da familien fikk beskjed om at foreldrenes hus sto i flammer var det allerede for sent. Huset var fullstendig overtent.

– De levde et langt liv. Det var et fantastisk liv, og de var lykkelige helt til slutten, sier Mike Rippey.

Vindistrikter

DØDE: Charles og Sara Rippey mistet livet i skogbrannene i California mandag. (Courtesy Michael Rippey via AP)
DØDE: Charles og Sara Rippey mistet livet i skogbrannene i California mandag. (Courtesy Michael Rippey via AP)

I Sonoma County opplyser sheriffen at enda to personer er bekreftet omkommet tirsdag. Det utgjør elleve dødsfall i det fylket alene.

De seks andre omkomne hører til fylkene Napa, Yuba og Mendocino.

Samtidig er flere hundre personer meldt savnet, men sheriffen i Sonoma sier mange av dem er trygge og vil bli gjenforent med sine familier.

Det er særlig vindistriktene i den nordlige delen av California som er hardest rammet. Sykehusene i delstaten sier de har behandlet minst 185 pasienter, de fleste for røykskader, mens flere også har brannskader. Noen få er mer alvorlig skadd.

Ifølge CNN er minst 2000 hus og bygninger totalskadd i brannene.

BORTE: Sønnen til ekteparet, Mike Rippey, ser ut over det lille som er igjen av foreldres hus i Silverado Resort, i Napa. (AP Photo/Rich Pedroncelli)
BORTE: Sønnen til ekteparet, Mike Rippey, ser ut over det lille som er igjen av foreldres hus i Silverado Resort, i Napa. (AP Photo/Rich Pedroncelli) Foto: Rich Pedroncelli

De voldsomme brannene som startet nord for San Francisco søndag kveld lokal tid, er noen av de dødeligste i Californias historie. Over 2.000 bolig- og forretningsbygg er ødelagt, og det fryktes at tallet vil stige.

Kraftig vind

Tirsdag ble hundrevis av brann- og politifolk satt inn for å forsterke innsatsen mot skogbrannene. Kun i Sonoma er rundt 25.000 evakuert, og omkring 5.000 har søkt tilflukt i evakueringssentre.

Sør i California oppsto det også brann, men her har brannvesenet mer kontroll. Tusenvis av innbyggere i Tustin, Orange og Anaheim har fått returnere til hjemmene sine.

Mandag ble store deler av delstaten rammet av kraftig vind som gjorde arbeidet mot flammene vanskeligere. I sør har vinden roet seg og temperaturen har sunket. Lokale brannmyndigheter sier 25 prosent av brannen der er nå under kontroll.