Weinstein anklaget for en rekke overgrep – nå forlater kona ham

OVER: Georgina Chapman (41) forlater ektemannen Harvey Weinstein (65) etter at en rekke kvinner åpent har fortalt om hvordan de har blitt seksuelt trakassert av filmprodusenten.
OVER: Georgina Chapman (41) forlater ektemannen Harvey Weinstein (65) etter at en rekke kvinner åpent har fortalt om hvordan de har blitt seksuelt trakassert av filmprodusenten. Foto: Danny Moloshok
Georgina Chapman (41) forlater ektemannen Harvey Weinstein, etter en rekke anklager om overgrep.

De siste dagene har en rekke Hollywood-kjendiser brutt stillheten og fortalt åpent om hvordan de er blitt seksuelt trakassert av filmprodusenten Harvey Weinstein.

Angelina Jolie, Ashley Judd og Gwyneth Paltrow er blant kvinnene som beskriver en rekke episoder med Weinstein.

Til bladet People sier nå Weinsteins kone, Georgina Chapman (41) at hun forlater ektemannen.

– Hjertet mitt gråter for alle kvinnene som har lidd så forferdelig på grunn av disse utilgivelige handlingene. Jeg har valgt å forlate min mann. Min første prioritet er å ta vare på mine små barn, sier Chapman og ber om at familien nå får ha sitt privatliv i fred.

Weinstein og Chapman giftet seg i 2007. Sammen har de barna India Pearl (7) og Dashiell Max Robert (4).

Chapman jobber som designer for Marchesa.

Søndag fikk Weinstein (65) sparken fra sitt eget filmselskap The Weinstein Company, som han startet og eier sammen med sin egen bror, Bob Weinstein.

Stadig flere kvinner

FORTELLER: Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette, Mira Sorvino, Rose McGowan, Angelina Jolie Pitt, Asia Argento og Ashley Judd, er blant skuespillerne som har fortalt åpent om trakasseringen. (AP Photo/File)
FORTELLER: Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette, Mira Sorvino, Rose McGowan, Angelina Jolie Pitt, Asia Argento og Ashley Judd, er blant skuespillerne som har fortalt åpent om trakasseringen. (AP Photo/File)

Det var i en artikkel i New York Times at anklagene mot Weinstein først ble kjent. I artikkelen forteller blant annet skuespiller Ashley Judd om hvordan Weinstein inviterte henne til hotellrommet sitt. Der tok han i mot Judd i en badekåpe og ba henne gi han en massasje eller se på han mens han dusjet.

Judd er én av åtte kvinner som sto frem i artikkelen. I etterkant har flere Hollywood-stjerner fortalt åpent om trakassering.

Tirsdag avslørte magasinet The New Yorker at en ti måneder lang etterforskning viser at minst 13 kvinner er blitt seksuelt trakassert eller utsatt for overgrep av Weinstein. Ifølge magasinet sier tre av kvinnene at Weinstein voldtok dem.

– Det er sannheten, sier én av kvinnene, Asia Argento, som sier Weinstein tvang henne til å utføre oralsex på ham.

– Kroppen hans, ansiktet og hele ham tar meg rett tilbake til den lille jenta jeg var som 21-åring. Når jeg ser ham føler jeg meg liten, dum og svak. Han vant etter voldtekten, sier Argento.

På det tidspunktet den første artikkelen ble publisert uttalte Chapman til avisen New York Post at hun stod 100 prosent bak ektemannen.

Nå har 41-åringen snudd, og går nå fra 65-åringen.

I den samme artikkelen fra The New Yorker kommer det frem at minst 16 ansatte i filmselskapet hadde sett eller visste om seksuell trakassering fra Weinstein.

Store deler av Hollywood-eliten raser nå mot Weistein. Skuespiller Kate Winslet jobbet med Weinstein i forbindelse med storfilmen The Reader. Hun er sjokkert over hva hennes kvinnelige kolleger beskriver.

– At disse kvinnene nå tør å snakke om det grove misbruekt en av våre viktigste og mest anerkjente filmprodusenter står bak er utrolig modig. Det har vært dypt sjokkerende å høre om dette. Måten Weistein har behandlet disse sårbare, unge og talentfulle kvinnene på er ikke hvordan kvinner, noen gang, skal bli behandlet på en arbeidsplass, sier Winslet, ifølge US Magazine.

Også Hillary Clinton har uttalt seg om de alvorlige anklagene,

– Jeg er sjokkert over avsløringene om Harvey Weinstein. Oppførselen disse kvinnene beskriver kan ikke tolereres. Deres mot, og støtten de får, er uvurderlig i kampen for å stoppe denne type hendelser, skriver Clinton på Twitter.

Håvet inn priser

Ifølge Weinsteins advokater har filmprodusenten planer om å saksøke The New York Times for 50 millioner dollar, for det han mener er falske anklager.

– Alle anklager om sex uten samtykke benektes på det sterkeste av Mr. Weinstein, sier en talsperson for filmprodusenten.

Brødrene Weinstein har merittliste som få andre Hollywood-produsenter kan vise til. De står bak suksesser som «Pulp Fiction», «Ringenes Herre», «Gangs of New York», «Inglourious Basterds» og «Good Will Hunting».

De har vunnet de prestisjetunge prisene Oscar og BAFTA, og har blitt nominert til Emmy et titalls ganger.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook