Filmprodusenten Harvey Weinstein fikk denne uken sparken fra sitt eget selskap etter flere anklager om seksuell trakassering.

Det var i en artikkel publisert av The New York Times torsdag forrige uke at anklagene kom frem.

I artikkelen forteller blant annet skuespiller Ashley Judd om hvordan Weinstein inviterte henne til hotellrommet sitt. Der tok han i mot Judd i en badekåpe og ba henne gi han en massasje eller se på han mens han dusjet.

Truet til stillhet

Nå tar flere kjendiser bladet fra munnen i en ny artikkel hvor de forteller om liknende opplevelser de har hatt med Hollywood-produsenten.

Gwyneth Paltrow forteller om en episode fra hun var 22 år, da Weinstein produserte filmen «Emma», hvor Paltrow hadde hovedrollen.

Før filmingen begynte hadde Paltrow og Weinstein et møte i hans hotellsuite. Mot slutten av møtet la produsenten på låret til Paltrow og ba henne bli med på soverommet for massasje.

ANKLAGER: Gwyneth Paltrow er en av kvinnene som anklager Weinstein for seksuell trakassering.
ANKLAGER: Gwyneth Paltrow er en av kvinnene som anklager Weinstein for seksuell trakassering. Foto: Jamie Amoro

– Jeg ble helt forsteinet, sier Paltrow om hendelsen i et intervju.

Hun nektet å bli med og da hennes daværende kjæreste Brad Pitt konfronterte Weinstein med anklagene, truet produsenten Paltrow fra å fortelle noe mer om hva som hadde skjedd.

Jolie: – Ubehagelig opplevelse

Skuespillerne Angelina Jolie og Rosanna Arquette har hatt liknende opplevelser med produsenten.

– Jeg hadde en ubehagelig opplevelse med Harvey Weinstein i min ungdom, noe som resulterte i at jeg valgte å aldri jobbe med han igjen og at jeg advarte andre som gjorde det, forteller Jolie.

Kjendiser reagerer
Flere kjendiser reagerer på anklagene mot Weinstein og går hardt ut mot presidenten på sosiale medier.

Ben Affleck skriver i en Facebook-post at meldingene om Weinsteins handlinger gjør han kvalm.

– Jeg blir trist og sint over at en mann jeg har jobbet med har brukt sin posisjon til å skremme, seksuelt trakassere og manipulere mange kvinner over flere tiår, skriver han.

En annen av stjernene som har gått ut offentlig for å vise sin avsky for Weinsteins seksuelle trakassering, er George Clooney. Skuespilleren fikk ifølge BBC sin første store rolle av Weinstein selv i 1996.

– Det er ikke noe annet å si enn at dette er uholdbart, sier han.

Også Meryl Streep har uttalt seg om anklagene.

– De fryktløse kvinnene som snakket ut for å avdekke dette misbruket er våre helter, sier hun ifølge CNN.